Szentivánéjjel - A Patyolatban látható a Hályogkovács Alkalmi Társulás előadása

A Hályogkovács Alkalmi Társulás Zsámbék után a fővárosi Patyolat, PRÓBAüzem színpadán is előadják Szentivánéjjel című előadásukat február 14-én.

 

Az alkotók ajánlója:

 

A Hályogkovács Alkalmi Társulás augusztusi zsámbéki előadásai után újra megpróbálja levenni a terhet a nézők válláról, átvállalva a játékot. Vagy majdnem... Ezen az estén senki nem maradhat ki, hiszen Szent Iván éjjelén bármi megtörténhet. Felfeslenek civilizált tartásunk gyenge fércei. Szerelem, varázslat, félve-akart érzések, tétova vágyak, testi vonzalmak, diákos és dacos hevület.

 

Shakespeare Szentivánéji álom darabja a leggyakrabban játszott vígjátéka. Ne is foglalkozzunk hát most a biztos alappal. Foglalkozzunk kicsit egymással, a szabad játék lehetőségével.

 

szentivanejjel 002

 

Az előadás szabadságot és ugyanakkor biztonságot nyújt. Nem analizál, csak keres. Mások élik meg bevallatlan, benső titkaink. Játszanak, vallanak és hazudnak, szeretnek és szenvednek, kicsit belehalnak helyettünk, hogy nekünk ne kelljen.


Ezen az éjszakán a nézők és játszók együtt tesznek kísérletet arra, hogy konvenciókat áthágva próbáljanak közelebb kerülni férfihez és nőhöz; az erdőben bolyongó, egymást kergető, megigéző párok játéka az ezerből csak néhány, nem ördögtől való, habár kéjes élvezet. Élvezet, hogy érezhetünk, jót vagy rosszat akár. Hogy lássunk pár pillanatra, bőr alá, hús alá.

 

FIGYELMEZTETÉS:
Az előadásban nem lehet elrejtőzni, hátradőlni, elhúzódni, menekülni, kedves Nézők, de lehet velünk menni és játszani, nevetni és szeretni, kicsit fájni, oldódni.

 

szentivanejjel 001

 

 

Szentivánéjjel
– 
a Hályogkovács Alkalmi Társulás előadása

 

Játszák:

Csépai Eszter, Hollai-Heiser Anna, Levko Esztella, Wessely Zsófia Anna, Gaál Attila Csaba,Tóth János Gergely


dramaturg: Csizmadia Izabella
rendező: W. Pluhár Attila

 

 

Időpont:

2015. 02. 14., szombat, 20:00

 

Helyszín:
Patyolat, PRÓBAüzem
Baross utca 85.
Budapest
1082

 

 

süti beállítások módosítása