Vajdasági turnén A Hatalmas Színrabló

Vajdasági turnéra indul A Hatalmas Színrabló című zenés mesejáték. A Soproni Petőfi Színház és a Forrás Színház közös produkcióját február 16. és 19. között Bácsfeketehegyen, Kishegyesen, Magyarkanizsán és Zentán láthatják a nézők.

Tor Åge Bringsvaerd - Papadimitriu Grigorisz A Hatalmas Színrabló című zenés mesejátékának a bemutatója tavaly novemberben volt a Soproni Petőfi Színházban. Az előadást Katona Imre állította színpadra, ő is fordította a darabot. A produkciót most a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával négy vajdasági településen tekintheti meg a közönség.

 

papp attila -bohoc

Fotó: Torma Sándor


- Fontos célunk, hogy a határon átnyúló együttműködési megállapodásaink élővé váljanak. Ennek első lépcsője a Bécsi Európa Clubbal kötött megállapodás volt, amely többek között azt is jelenti, hogy az egyesület 960 magyar tagja értesül a színház előadásairól, a szomszédos országban élő honfitársaink segítik a bérletezést is, cserébe az általuk szervezett rendezvények reklámozásában, értékesítésében aktívan részt vesz a színház, csakúgy, mint a közös programok szervezésében. Ezután a felvidéki Komáromi Jókai Színházzal, a vajdasági Zentai Magyar Kamaraszínházzal és az erdélyi mikházi Csűrszínházzal alakítottunk ki hasonló partnerséget. Mindez előadáscserékben és kölcsönös meghívásokban egyre erősebbé válik. Az elmúlt évben a Magyar Elektra című előadásunkkal turnéztunk a Vajdaságban, most pedig nagyon örülünk, hogy A Hatalmas Színrabló is eljut a térségbe, ahol mindig szeretettel várnak bennünket és mi is ugyanilyen érzésekkel megyünk hozzájuk - mondta Pataki András, a soproni teátrum igazgatója.

 

Forrás: Soproni Petőfi Színház

 

 

süti beállítások módosítása