"Előtérbe kerülnek a gerilla akciók" - Szabó Győző válaszolt

Toxikoma című önéletrajzi könyvének megfilmesítéséről és színházi projektjeiről is mesélt Szabó Győző a Kultura.hu-nak.

 

A kultura.hu cikkéből:


"Egy kicsit olyan világot élünk, és ez a színházra is igaz, amikor előtérbe kerülnek a gerilla akciók, a saját kezdeményezések. Jelenleg 2-3 olyan produkcióban vagyok benne, ami önszervezésből jött létre: hárman összeállunk, csinálunk valamit, megmutatjuk nézőknek, aztán fölveszünk videóra, és egy színház vagy beemeli, vagy nem... Nem várom meg, míg rám írnak egy forgatókönyvet, inkább én írok egyet, vagy kezdek el dolgozni olyan emberekkel, akikkel hatékonyan tudok együttműködni, és a művészi elképzelésünk is közel áll egymáshoz" - számolt be Szabó Győző.

 

szabo gyozo2

Fotó: Csákvári Zsigmond

 

A színész elárulta, a két évvel ezelőtt kiadott Toxikoma című könyvéből terveznek filmforgatókönyv-verziót adaptálni egy barátjával. "Meggyőződésem, hogy érdekelné az embereket, hiszen igazi sikerkönyv volt, rajta volt a toplistákon, és 30 ezer példányban fogyott el. Kár volna nem meglovagolni, ha egyszer ennyien elolvasták és adták egymás kezébe. Úgy gondolom, ha ebből készülhetne egy film valamilyen csodás szereposztással, akkor akár nagy siker is lehetne" - tette hozzá.

 

Szabó Győző a színházi munkáira kitérve elmondta, a Tháliában elég jó évadot zárt tavaly. "Idén is szuper minden, ebben a színházban mindig történik valami. Főszerepet játszom a vérbő, kicsit őrült produkcióban, a Balkán kobrában. Teljesen más világot érintünk a Rozsda lovag és a kísértet című előadással, ami a gyerekeknek szól, és én vagyok benne a sárkány. Megint teljesen más a Hétköznapi őrületek című cseh darab, amiben Pindroch Csaba legjobb barátját játszom. De készül megannyi más is, itt van például a Radnai Márk által rendezett Garzonpánik, egy hihetetlen sikerrel futó előadás, amiben több szerepem is van. Egyébként játszom vendégként a Katona József Színházban, a Centrál Színházban, illetve a Játékszínben is csináljuk a Beugrót, úgyhogy szanaszét vagyok szakadva, minden este máshol játszom. Ezen kívül készülünk egy szuperprodukcióval is a Tháliában, amit Réthly Attila rendez, ezzel zárom majd az évadot" - sorolta Szabó Győző.

 

A teljes interjú itt olvasható.

 

 

 

süti beállítások módosítása