Bovary Emma az Emmarozban, avagy színház a divatszalonban

Új, exkluzív színházi helyszínt avat a MASZK Egyesület Szegeden: a Dollár Papa Gyermekei társulat az Emmaroz Szalonban mutatja be Bovary Emma című monodrámáját február 27-én este, két alkalommal.

 

Az alkotók ajánlója:

 

Az intim hangulatú előadás Flaubert regénye mellett Emma olvasmányélményeit és vágyait ollózza össze egy olyan tudatfolyammá, amelyből egy férjezett nő lélektana rajzolódik ki. A különleges helyszín sem véletlen: Budapesten szintén egy divatszalonban, a Je Suis Belle showroomjában kel életre Emma és az ő története. A látszatra egyszerű, fecsegő vidéki nő itt, egy titkos, zárt világban jut el filozófiai magasságokba a férfi-nő és férj-szerető-anya viszonyokat elemezve.


Az előadás február 27-én, pénteken két alkalommal, 18.00 és 20.00 órakor játssza a társulat Szegeden a Stefánia 6. alatt található Emmaroz Szalonban. A nézőket egy pohár borral várják a szervezők, a második előadást követően pedig Jászay Tamás kritikus beszélget majd az alkotókkal.

 

bovaryemmaPLAKAT fotoSuranyiMiklos

Fotó: Surányi Miklós

 

A jegyek 1200 Ft-os áron korlátozott számban február 19-től az Emmaroz Szalonban vásárolhatók meg munkanapokon 9.00 és 17.00 óra között, szombaton pedig 9.00 órától 12.00 óráig.

 

A Dollár Papa Gyermekei társulat a Kiss-Végh Emőke és Ördög Tamás alkotópáros színházi műhelye. Tanulmányaikat mindketten a Kaposvári Egyetem Művészeti Főiskolai Kar színész szakán, majd a Károli Gáspár Református Egyetem színháztudomány szakán folytatták. 2009 óta különleges helyszíneken, az adott tér sajátosságaira koncentrálva hoznak létre olyan színházi eseményeket, melyek nem a megszokásból, valamint a színészi rutinból, hanem az adott pillanat valóságából építkeznek és merítenek ihletet. Szeretnek klasszikus szövegekkel dolgozni: Flaubert regénye mellett Henrik Ibsen és August Strindberg művei alapján is készítettek előadásokat.

 

 

 

Dollár Papa Gyermekei - Je Suis Belle:

Bovary Emma

 

Gustave Flaubert regénye alapján,

továbbá ifj. Alexandre Dumas, Jacques-Henri Bernardin de Saint Pierre és Walter Scott

műveinek felhasználásával


előadó, koncepció, szöveg: Kiss-Végh Emőke
dramaturg: Csikesz Erzsébet
kreatív producer, ruha: Dévényi Dalma, Kiss Tibi
haj: Brigi - Hairclub Team
rendező: Ördög Tamás

 

2015. február 27. péntek, 18.00 és 20.00

Emmaroz Szalon

(6722 Szeged, Stefánia 6.)

 

süti beállítások módosítása