Három premierre készül a szegedi színház

Egy mesejátékot, a Frankenstein színpadi változatát és Puccini Toscáját mutatja be a következő hetekben a Szegedi Nemzeti Színház – közölte Gyüdi Sándor főigazgató.

Február utolsó napjától látható a Hoppláda című mesejáték Tóth Miklós rendezésében. Paul Maar világszerte gyakran játszott, az emberi kapcsolatokról, barátságról, szeretetről, árulásról szóló egyfelvonásos darabja nemcsak a gyerekeknek lebilincselő élmény, hanem a felnőtteknek is elgondolkodtató perceket szerez. A mulatságos darabban a társulat három kiváló színészét, Borsos Beátát, Gömöri Krisztiánt és Rédei Rolandot láthatja a közönség.


A premiert követően a jelentkező családok bepillanthatnak a kulisszák mögé, megismerhetik, miként készült a darab. A bemutatóval a színház első vidéki helyszínként csatlakozott az Egy mosollyal több elnevezésű akcióhoz, így az előadást százötven szegedi és Szeged környéki hátrányos helyzetű gyermek is láthatja.

 

szegedi nemzeti


Március 6-án mutatják be a Frankensteint, Mary Shelley regényének színpadi adaptációját. A színművet a tavaly Szegeden Az öreg hölgy látogatásával bemutatkozó Hollós Gábor rendezi. A művész szerint a sokszor feldolgozott témát bemutató, élő zenével színpadra állított előadás középpontjában a szeretet és törődés, a felelősségvállalás, az egymásra való odafigyelés áll. A "poszt-dramatikus" darabban váltogatják egymást a stílusok: vendégidézetek, vendégjelenetek szakítják meg a Poroszlay Kristóf alakította fiatal, tehetséges tudós és teremtménye történetét.


Puccini Toscája a Szegedi Nemzeti Színház egyik leghosszabb ideig, mintegy három évtizeden át játszott operája volt. Az Angyal Mária rendezte előadást Varga Mátyás díszleteivel legutóbb akkor tűzte műsorra a teátrum, amikor a férfi főszerepet José Cura énekelte.


Az új változatot Anger Ferenc, az Operaház művészeti igazgatója állítja színpadra. A címszerepet Kónya Krisztina, illetve Nadia Cerchez játssza, Cavaradossit a kolozsvári tenor, Sorin Lupu, illetve László Boldizsár alakítja.


Harmadik éve a szegedi színház visszatérő vendége a Mórahalmi Színtársulat. Az idén tizenöt éves amatőr együttes március 27-i vendégjátékán, a színház világnapján Lázár János rendezésében a Pygmaliont adja elő.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása