A három testőrt mutatja be a Pannon Várszínház

Február 21-én tartja az előadás premierjét a Pannon Várszínház, amely az ország más színházaiban bemutatott előadásoktól eltérően az eredeti regény adaptációja.

Vándorfi László elmondta, hogy Alexander Dumas ezer oldalas regényét adaptálták színpadra, kétfelvonásos, sok zenét és a Pannon Várszínház teljes társulatát felvonultató darabot láthat a közönség, amely eltérően a más színházakban látható feldolgozásoktól nem musical.

 

Dumas, a romantika egyik legjelentősebb képviselőjeként ebben a darabban is hatalmas érzelmeket mutat meg, ezáltal az előadás aktualizálás nélkül is "beletalál a mindenkori viszonyokba" – fejtette ki az igazgató, hozzátéve, hogy az érzelmek mellett a siker, a karrier és az érvényesülés kérdését boncolgatja a darab.

 

háromtestor

Az előadás plakátja (forrás: Pannon Várszínház)

 

Az előadásban kettős szereposztásban mutatkozik be a Pannon Várszínház színpadán Szente Árpád Csaba, aki Buckingham herceg és Aramis szerepét is megformálja – mondta Vándorfi László, hozzátéve, hogy Richelieu bíboros szerepét Gazdag Tibor alakítja, a jelmeztervező Justin Júlia, a díszlettervező Kovács Yvette Alida. A darab rendezője Vándorfi László.    

 

Az előadásban nagy szerepet kap a vívás, mely nem csupán "színészi kardcsattogtatás", hanem jelenetértékű helyzeteket előidéző látványosság – fogalmazott a teátrum vezetője. Dumas 1844-ben írta a regényt, amelyet családi háttere is inspirált, hiszen apja a francia forradalom tábornoka volt – mondta Vándorfi László.

 

A szombati bemutatót követően februárban még három alkalommal, márciusban pedig szintén háromszor látható az előadás – közölte az igazgató.

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása