Döntött a közgyűlés a Tavaszi Fesztivál finanszírozásáról

A Fővárosi Közgyűlés szerdán egyhangúlag támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a fővárosi önkormányzat közötti, 2015-2017-re vonatkozó együttműködési keretmegállapodás megkötését.

 

A keretmegállapodás szerint az idei BTF megrendezéséhez az Emmi 180 millió forint támogatási összeget biztosít a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ részére, továbbá a 2016. és a 2017. évi központi költségvetési törvény előkészítése során évi 200 millió forint támogatási összeget tervez be.

 

A Művészetek Palotája részére az Emmi 900 millió forint támogatási összeget biztosít az idei BTF megrendezésére, az összeg 2016-ban és 2017-ben a tervek szerint 950 millió forintra nő.

 

budapesti-tavaszi-fesztival

 

A Fővárosi Önkormányzat további 131 millió forinttal támogatja a BFTK-t az idei BTF megrendezésében, a következő két évben pedig a tárgyévi költségvetési rendeletben meghatározott módon támogatja majd a rendezvényt.


A CAFe Budapest megrendezésében az Emmi idén 449,2 millió forinttal támogatja a Müpát, ez az összeg 2016-ban és 2017-ben évi 600 millió forintra emelkedik a tervek szerint. A Fővárosi Önkormányzat további 29,5 millió forintot biztosít a BFTK részére az idei CAFe Budapest megrendezésére, a következő két évben pedig a tárgyévi költségvetési rendelet alapján támogatja a rendezvényt.


A keretmegállapodás a fesztiválok szervezési struktúráján nem változtatna, így változatlan formában működne tovább a Fesztivál Tanács és az Operatív Testület is.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása