Megkezdte munkáját a Budapesti Operettszínház Stratégiai Tanácsa

A napokban tartotta első ülését a  Budapesti Operettszínház munkáját segítő Stratégiai Tanács, melyet a teátrum főigazgatója, Lőrinczy György hívott életre.

operett vag 

A Budapesti Operettszínházat 2014. november 1-től vezető szakember, aki már főigazgatói pályázatában fejezetet szentelt a Stratégiai Tanács fontosságának, a testület első ülésén hangsúlyozta, hogy az Operettszínház erőssége, a csapatmunka és szakmaiság, mely az elmúlt több, mint tíz évben meghatározta tevékenységüket.

"Nagyon hiszek benne, hogy a legsikeresebb menedzsmentnek is szüksége van külső, segítőszándékú, baráti javaslatokra, tanácsokra, véleményekre a fejlődéshez.Az elmúlt években is bebizonyosodott, hogy stratégiai partnerek nélkül nincs továbblépés színházunk életében, ezért úgy döntöttünk, hogy a létrehozunk egy olyan Színházi "Stratégiai" Tanácsot, melyben formálisan is megjelöljük és rendszeres találkozóra - szakmai beszélgetésre - hívjuk azokat az embereket, akik eddig is segítették a színházunk munkáját" - fogalmazta meg pályázatában Lőrinczy György.

 

A tanács munkáját külsős szakemberek is segítik: Lévay Szilveszter - Grammy-díjas zeneszerző, Kesselyák Gergely- karmester, a Miskolci Operafesztivál művészeti vezetője, Herczeg Tamás - művészeti menedzser, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, Béres Attila - rendező, Szentpéteri András a Pentaton Koncert- és Művészügynökség ügyvezető igazgatója és Török Zoltán - sport- és művészeti menedzser, a soproni Musical Aréna igazgatója. Velük együtt tagok a színház vezetői: Kerényi Miklós Gábor művészeti vezető, Borbély László ügyvezető igazgató, Oros Péter gazdasági igazgató, Makláry László főzeneigazgató, valamint a teátrum vezető alkotóművészei: Lőrinczy Attila vezető dramaturg, Lőcsei Jenő balettigazgató, Bolba Tamás első karmester és Somogyi Szilárd rendező.


operett stratégiaia tanács
A szakmai testület vezetője, Lőrinczy György főigazgató vasárnap este az otthonában látta vendégül kollégáit, barátait, köztük Lévay Szilvesztert is. A zeneszerző kimondottan ebből az apropóból utazott Magyarországra, ám napközben sem unatkozott. Délután megnézte nagysikerű darabját, a Mozartot, és annak azon szereplőit, akikkel eddig a színpadon még nem találkozott. Köztük a legfiatalabb Amadeust, Veréb Tamást, a Colloredo szerepében nemrég debütált Feke Pált és a Schikanederként bemutatkozó Angler Balázst. A zeneszerző előadás után a színpadon gratulált a színészeknek és elmondta, nagyon szereti a magyar művészekben, hogy mindig, minden előadásba beleteszik a szívüket és lelküket.

 

A testület tagjai, akik az elmúlt évtizedekben is segítették az Operettszínház munkáját, késő éjszakáig beszélgettek a színház következő évadjainak műsortervéről, a társulatról, kihívásokról, a zenés műfajok hazai és nemzetközi trendjeiről, a tervezett bemutatók kreatív csapatairól, koprodukciós lehetőségekről, és természetesen az "élet dolgairól".

Arról, hogy pontosan mi hangzott el a megbeszélésen, hamarosan a nézők tájékoztatást kapnak, a 2015/2016-os évad terveinek bejelentésekor, amire már nem kell sokat várni.

 

Forrás: Budapesti Operettszínház

 

süti beállítások módosítása