Vizsgálat indul a győri színházban az ˝akasztásos˝ eset miatt

Ijesztő, szerencsés kimenetelű baleset történt a szombat esti Jézus Krisztus szupersztár előadás egyik legdrámaibb jelenetében - számolt be a Győri Nemzeti Színház.

 

A Júdást alakító Sándor Péter egy kötelet húz a nyakába, letérdelve, mintha lógna,így  játssza a híres öngyilkossági jelenetet. A szombati előadáson a színész késve érkezett ehhez a ponthoz, a sietség miatt kapkodni kezdett, úgy tette fel a kötelet a nyakába, hogy az feljebb csúszott az állánál. A nyakát megnyomta a kötél, megijedt, nem tudta kioldani magát. A helyzetből kollégái a lehető leggyorsabban kiszabadították, az ügyelő rövid időre összehúzta a vasfüggönyt, majd a másik szereposztás Júdása, Mohácsi Attila vette át a szerepet, és oldotta meg az utolsó jelenetet - számolt be a győri színház honlapja.

 

judas

Fotó: bekesfoto.hu


A helyszínen tartózkodó ügyeletes orvos azonnali elsősegélyben részesítette Sándor Pétert, majd az előadás és a meghajlás után, biztonsági vizsgálatra kórházba küldte. Forgács Péter igazgató elmondta, a darabban alkalmazott technikát sokat gyakorolták, a produkcióhoz felkért biztonsági szakember is biztonságosnak minősítette.

 

Szerencsére a nagy ijedtségen kívül nem történt nagyobb baj, Sándor Péter azóta már két előadást is játszott a musicalből. Hogy teljesen kizárt legyen egy hasonló baleset, Forgács Péter rendező változtatott a jeleneten és többé nem kerül kötélbe Júdás feje.

 

A Kisalföld.hu információi szerint Forgács Péter úgy döntött, hogy belső vizsgálatot indít, hogy balesetről minden részlet kiderüljön. "Belső vizsgálatot indítottam, melynek a részletei nem tartoznak senkire, a színház belső ügyének tekintem. Az eljárást a magam megnyugtatására kezdeményeztem, a szervezeti és működési szabályzatban leírtak szerint fogunk eljárni, ami részletesen leírja ennek a lépéseit" – mondta a direktor, a darab rendezője.

 

A Kisalföld érdeklődésére Takács József rendőr százados, sajtóreferens elmondta, hogy az ügyben nem érkezett hozzájuk bejelentés.

 

A Bors meg­keresésére Mihályi Győző, a Színházi Dolgozók Szakszervezetének elnöke elmondta, a szakszervezet jogászai vizsgálatot indítanak a színházi ügyelő jelentése alapján.

 

Forrás: Győri Nemzeti Színház, kisalfold.hu, bors.hu

 

 

süti beállítások módosítása