Zalán János közzétette nyertes pályázatát a Magyar Színházért

A Magyar Színház honlapján elérhetővé tette pályázatát Őze Áron utódja a vezetői poszton, Zalán János.

 

Amikor egy manager típusú színházigazgató azt tapasztalja, hogy a közönség nem megy a színházba, fölteszi a kérdést, hogy mi ennek az oka. Nem jó a műsorstruktúra? Nem talál a néző kedvére való darabot? Rosszak a tapasztalatai? A pályázatomban pontosan ezekre a kérdésekre kerestem a választ. A helyzetet analizáló, válaszokat kereső stratégia kialakítására koncentráló pályázatot készítettem. (Kultura.hu, Zalán János)

 

zalanjanoskep

 

 

Részlet a pályázatból:

 

A kérdés tehát az, hogy vajon miért akarok színházat csinálni, mi az, ami arra sarkall, hogy kilépjek egy több évtizedes munka eredményeként felépített, sikeres, jól működő gazdasági vállalkozás „teréből” és egy sok szempontból kétséges és bizonytalanul tervezhető „térbe” átlépjek?

 

Színész vagyok. Az előadó-művészet mellett üzleti vállalkozásba fogtam. Világot jártam, tanultam, képeztem magam, fölhasználtam mindent, amit eddig tapasztaltam, elsajátítottam. Tehetséges üzlettársaimmal együtt a mai napig mindent megteszünk a sikerért. Három különböző ember, három különböző habitus, három különböző felfogás. Látszólag semmi nem köt egymáshoz bennünket, mégis ez a sokszínűség teszi vállalkozásunkat gazdagabbá, sikeresebbé. Egy csapattá lettünk.

 

Az idő most érett meg arra, hogy az eddig megszerzett tudást, tapasztalatot felhasználhassam egy látszólag más területen is. A színházban sok, egymástól különböző ember együttes munkájára van szükség.

 

A siker még ekkor sem garantált. Az eltérő világlátás ellenére mégis létezik egy olyan közös nevező, ami a társulatot, a színházban dolgozók közösségét ugyanazon cél felé vezérli, mégpedig az, hogy estéről estére létrehozzunk valami megismételhetetlent. Ez is csapatjáték, akár az üzleti szférában.

 

Olyan partnerekkel, segítőkkel, támogatókkal, akikkel azonos értékalapon, azonos célokat meghatározva tudunk együtt gondolkodni és cselekedni. Hiszem, hogy ez lehetséges. Hiszem, hogy érdemes. Hogy így a színház, SZÍNHÁZ marad, ahol az én, a te, az ő egyszer csak közösséggé válik.

 

Zalán János

 

A pályázatot itt elérhetik.

 

 

 

süti beállítások módosítása