Gyermek- és ifjúsági előadásokat keres a Marczibányi

A Marczibányi Téri Művelődési Központ 2015. november 9-15. között ismét megrendezi a Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemlét. Olyan 2013. január 1. után bemutatott előadások nevezhetők, amelyek nem szerepeltek 2014-ben a Kaposvári Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén.

 

A fesztiválon – korosztályi és műfaji megkötött­sé­gek nélkül – igényes, formanyelvi gazdagságot tükröző, utaztatható, kis technikai igényű, kamarakörülmények között is játszható produkciókat muta­tunk be, beleértve az ún. csecsemőszínházi, a tantermi és beavató színházi, illetve a színházi nevelési előadásokat is.

 

A Szemlére történő válogatásnál a színházi-művészi minőség mellett figyelembe vesszük azt is, ha a produkcióhoz a gyerekek, fiatalok életkorának megfelelő, színvonalas feldolgozó program társul. Egy társulat, illetve alkotó több produkcióval is nevezhet.

 

marczi

 

Nevezési feltételek:

A teljes előadásról (és a feldolgozó programról) készült DVD (avi, mp4, wmv) felvétel elküldése 5 példányban (cím: II. Kerületi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft., Juszcák Zsuzsa, 1022 Budapest, Marczibányi tér 5/a)

 

A nevezési díj (6000.- Ft/előadás) átutalása (a II. Kerületi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. 12001008-01351837-00100005 /Raiffeisen Bank Rt./ bankszámlára). (Az átutaláson kérjük, tüntessék fel a színház, a társulat nevét és a számlázási címet.)

 

Nevezési határidő: 2015. június 15.

 

A felvételhez kérjük a következő adatokat mellékelni és e-mail-en is elküldeni a juszcak.zsuzsa@marczi.hu címre:

 - a társulat vagy alkotó csoport neve, címe;
 - a kapcsolattartó neve, elérhetősége: e-mail cím, mobil szám;
 - az előadás címe, szerzője, játékideje, technikai paraméterei; ajánlott életkor
 - a közreműködők, alkotók névsora;
 - a feldolgozó program (amennyiben van ilyen) létrehozóinak és közreműködőinek jegyzéke;
 - a bemutató időpontja (felújított előadásoknál az eredeti bemutató időpontja számít).

 

A szemle programjáról a benevezett előadások megtekintése után szakmai csoport dönt, melynek tagjai: Kaposi László drámapedagógus, rendező, Réczei Tamás rendező, Sándor L. István színházi szakíró, Szakall Judit drámapedagógus, rendező.

 

További információ kérhető:

Juszcák Zsuzsa: 0670-335-6285; e-mail: juszcak.zsuzsa@marczi.hu

Honlap: www.marczi.hu; www.gyermekszinhaziszemle.hu

 

 

süti beállítások módosítása