Március végéig lehet jelentkezni a PROGRESS PÁPA fesztiválra

A 2013/2014-es és a 2014/2015-ös évadban készült hazai előadásokból, valamint az AITA/IATA nemzetközi szervezet ajánlásai alapján külföldi előadások közül áll össze az idei hivatalos versenyprogram.

 

A szervezők közleménye:


Időről időre szeretnénk tudósítani a PROGRESS PÁPA rendezvényhez kapcsolódó változásokról. Ami a jelentkezéseket illeti, beindult a „gépezet”. Számos külföldi társulattól futott be információkérés, illetvejelentkezési lap. Ez az AITA/IATA információs hálózatának is köszönhető. Érdekes, hogy főként távoli országok (India, Irán, Argentína, Izrael, Nepál, stb.) csoportjai voltak eddig a legaktívabbak, ami örvendetes, hiszen a közönségünk és a többi csapat egészen különleges előadásokkal, távoli kultúrák képviselőivel találkozhat majd.

 

A magyar csapatok jelentkezésével kapcsolatban úgy döntött a Szervezőbizottság, hogy a jelentkezési határidőt március 31-ig meghosszabbítja – ezt a kevés magyar jelentkezés teszi indokolttá. Így a fesztiválon résztvevő csoportok végleges listája legkésőbb április végén nyilvánosságra kerül - ezzel párhuzamosan értesítjük a jelentkezőket a döntésről.

 

progress

 

Komáromi Sándor, a PROGRESS PÁPA művészeti vezetője a 2013/2014-es és a 2014/2015-ös évadban készült hazai előadásokból, valamint az AITA/IATA nemzetközi szervezet ajánlásai alapján külföldi előadások közül hivatalos versenyprogramot állít össze. Ebben segítik őt Regős János, a Magyar Szín-Játékos Szövetség elnöke és Solténszky Tibor dramaturg, elnökségi tag szakmai javaslatai. A szempont itt a művészi szempontú sokféleség, valamint a helyszínspecifikusság lett.

 

Pápa első felállásban 3 helyszínt határozott meg a bemutatókra: a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermét, a Helyőrségi Művelődési Otthon színháztermét, valamint a Zsinagógát.

 

A versenyprogram keretében látott előadásokat háromtagú zsűri értékeli: Ascher Tamás rendező, Pataki András a Soproni Petőfi Színház igazgatója, főrendezője, valamint az AITA/IATA által delegált külföldi zsűritag. A fesztivál új színfoltja lesz az ifjúsági zsűri. A fesztivál versenyprogramját kritikaírói és színházelemzői csapat is végignézi, akik folyamatosan villámkritikákkal, azonnali reflexiókkal, bloggal segítik a fesztivál szakmaiságát.

 

A PROGRESS PÁPA fesztivál fejleményeiről folyamatos tájékoztatás érhető el a www.progresspapa.hu honlapon, illetve a PROGRESS PÁPA 2015 Facebook oldalon.

 

Forrás: Magyar Szín-Játékos Szövetség

 

 

süti beállítások módosítása