Morricone vezényli a Csokonai Színház énekkarát

A napokban utazik újabb európai turnéra a Csokonai Színház énekkara. A kórus a világhírű zeneszerző, Ennio Morricone filmzenéivel lép fel tíz nagyvárosban. Az énekeseket maga a 86 éves mester vezényli majd.

 

A márciusi turné Ennio Morricone 2015-ös, My life in music című koncertkörútjának része. Az első hangverseny Nizzában lesz március 12-én.

 

A Csokonai Színház énekkara immár harmadik alkalommal kíséri európai koncertkörútján a főként filmzenéiről ismert zeneszerzőt. Március közepétől hat francia, egy luxemburgi és három német városban lép fel az énekkar Ennio Morricone zenéivel és vezényletével. A helyszínek: Nizza, Toulouse, Nantes, Lyon, Strasbourg, Lille, Luxemburg, Oberhausen, Hamburg és Frankfurt.

 

korus 2

 

Egy évvel ezelőtt, 2014 februárjában Párizs, Prága, Berlin, Zürich, Budapest és Bécs voltak a turné állomásai, az elmúlt hónapban pedig Amszterdam, Brüsszel, London, Dublin, Berlin, Prága, Krakkó, Zürich, Stuttgart és Pozsony.

 

A műsor énekkart érintő része nagyjából azonos az eddigiekkel. A próbákon Stefano Cucci, a római Santa Cecilia Akadémia tanára segítette az énekeseket. Az olasz karmester több mint tíz éve dolgozik együtt betanító karnagyként a zeneszerzővel. A hatalmas zenei apparátust, összesen 170 zenészt és énekest felvonultató, kétórás, impozáns koncerteknek körülbelül egyharmadában vesznek részt a debreceni énekesek.

 

A műsor Morricone több mint 50 éves filmzeneszerzői pályafutásának legsikeresebb művei közül szelektál. Az énekesek olyan filmmelódiák megszólaltatásához járulnak hozzá, mint például A profi, A Jó, a Rossz és a Csúf, a Volt egyszer egy Vadnyugat közismert dallamai vagy A misszió című film főcímzenéje. A művek idén a kilencvenfős Cseh Nemzeti Filharmonikus Zenekar mellett Morricone állandó olasz zenésztársai, a Csokonai Színház énekkara, valamint a Nagyváradi Állami Filharmónia Kórusa előadásában csendülnek fel.

 

Az eddigi turnésorozat óriási sikerrel zárult. Az arénák valamennyi koncerthelyszínen zsúfolásig megteltek. A londoni The O2-be tizenöt ezren váltottak jegyet, de tízezer néző mindenütt kíváncsi volt a koncertre. Az énekkar tagjai most is hangsúlyozták, hogy nemcsak a közönség hatalmas ovációja megható számukra, de külön élmény, hogy ekkora publikum előtt korábban még soha nem énekeltek.

 

Forrás: Csokonai Nemzeti Színház

 

süti beállítások módosítása