A Royal Shakespeare Company előadását vetíti az Uránia

Március 19-én a Royal Shakespeare Company előadását vetíti Stratford-upon-Avonból az Uránia.

 Loves-Labours-Lost

 
Ajánló a darab elé:
 

1914, nyár. Annak érdekében, hogy tanulmányaiknak szentelhessék az életüket, a Király és barátai fogadalmat tesznek, hogy három éven keresztül ellenállnak a női bájaknak. Azonban alighogy megesküdtek, találkoznak a francia hercegnővel és három édes szobalányával. Ez persze komoly próbatétel elé állítja a fiatal férfiak elhatározását, akik megingásuk folytán mégis inkább az ellenkező nem tanulmányozását helyezik előtérbe...

 

Shakespeare rendkívül mulatságos, számtalan bonyodalmat, levél- és szerepcserét, intrikát és romantikát tartalmazó komédiája pajkos humorral világít rá arra, hogy az ilyen elhatározásokat  bizony lehetetlen betartani. A vidámság mellett azért a komolyabb gondolatok is előkerülnek,  amikor a szerelmesek megegyeznek, hogy egy időre különválnak útjaik, nem tudván, hogy a háború miatt hamarosan gyökeresen megváltozik körülöttük a világ.

 

 

Az előadást jegyző Christopher Luscombe olyan sikerdarabok rendezőjeként is ismert, mint A  windsori víg nők és a Tévedések vígjátéka a Globe Színházból. A Royal Shakespeare Company  idei évadjában ő rendezte a Lóvá tett lovagok mellett a Sok hűhó semmiért előadását is, ez utóbbit április 21-én láthatja majd az Uránia közönsége a mozivásznon.

 

Hasznos informácó:

 

Belépőjegy: 3600 Ft

Továbbra is van lehetőség 3000 Ft-ért kedvezményes jegy vásárlására azoknak, akik az évad legalább (legalább) három különböző előadására váltanak jegyet egyszerre. A kedvezményes jegyvásárlásra csak személyesen a jegypénztárban van lehetőség, az online jegyfoglaló rendszerben nem. 

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában és a Jegymester hálózatában.

Jegyfoglalás telefonon: 486-3400, 486-3401, 486-3413, 486-3414

 

Loves Labours lost

 
Rendező: Christopher Luscombe

Szereplők: Sam Alexander, Peter Basham, William Belchambers, Edward Bennett, Nick Haverson, John Hodgkinson, David Horovitch, Tunji Kasim, Sophie Khan Levy, Oliver Lynes, Emma Manton, Chris McCalphy, Frances McNamee, Peter McGovern