Vicces, királykisasszony?!? - Ősbemutatót rendez Bereczki Csilla

Elkezdődtek a Vicces, királykisasszony?!? próbái a Váci Dunakanyar Színházban Szabó Borbála meséje alapján. Az előadás premierje március 19-én lesz, április közepétől pedig a budapesti Dumaszínházban is látható lesz.

 

Az alkotók ajánlója:


A MANNA, a Váci Dunakanyar Színház, a tatabányai Jászai Mari Színház és a Dumaszínház közös előadásaként készülő Vicces, királykisasszony?!? próbái megkezdődtek Vácott. Szabó Borbála új gyerekdarabot írt, melynek főszereplője Ildikó királykisasszony, aki - mivel nagyon szereti a humort - elhatározza, hogy csakis olyan férfihoz megy feleségül, aki képes őt megnevettetni.

 

vicces plakatfoto

 

Az udvar felhívására tódulnak is a király-jelöltek meghallgatásra, hogy viccesebbnél viccesebb műsorukkal próbálják meg meghódítani a királylány szívét. A királykisasszonynak azonban egyik produkció sem nyeri el tetszését, mindegyik előadást erőltetettnek, vagy éppen unalmasnak találja - a sikertelen kérőket pedig sorra lefejezik az udvarban. A nevetés így hamar sírásba fordul át, s az országból szép lassan kipusztul a humor is. Vagy talán még időben rájön a királylány, hogy kit is szeret valójában?

 

Szabó Borbála meséjének feldolgozása ősbemutató lesz, amelyet Bereczki Csilla rendezésében március 19-től láthat a Váci Dunakanyar Színház közönsége. Az előadás címszerepét Kiss Diána Magdolna alakítja, az udvarhölgyek szerepében Enyedi Éva és Gergely Katalin, a kérők sorát pedig Herczeg Tamás, Horváth Virgil, Csémy Balázs, Widder Kristóf, Kardos Róbert, Végh Zsolt és Dévai Balázs adja.

 

vicces proba2

 

A Vicces, királykisasszony?!? további előadásai Vácott: március 22. 11:00; március 30. 10:00 ; március 31. 10:00; április 13. 14:00; április 15. 14:00. A budapesti premier április 18-án lesz délelőtt 10 órakor a Dumaszínházban, a Corvin sétányon.

 

Forrás: Váci Dunakanyar Színház

  

süti beállítások módosítása