Elindult a jelölés a 2016-os POSZT-ra

A jövő évi programba a 2015. március 1. és 2016. február 28. közötti bemutatók kerülhetnek be. A következő évi POSZT válogatói: Kiss B. Atilla, Kossuth-díjas operaénekes valamint Sólyom András filmrendező.

 

A Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság felhívása:

 

Kedves Kollégák!

 

A 2015. évi POSZT versenyprogramja 2015. március 9-én nyilvánossá vált.


A következő évi POSZT válogatói: Kiss B. Atilla, Kossuth-díjas operaénekes valamint Sólyom András filmrendező.


A jövő évi fesztivál időtartama 2016. június 9-18. A válogatásba a 2015. március 1. és 2016. február 28. közötti bemutatók kerülhetnek be.

 

poszt


A válogatóknak a színházak által javasolt előadásokat meg kell tekinteniük. Emellett természetesen bármely produkciót megnézhetnek és meghívhatnak, de az ajánlottak prioritást élveznek. Ezért nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy éljenek a jelölés jogával. Emellett természetesen – időhiány és a késői jelölések miatt, vagy, mert az adott előadást ritkán játsszák – előfordulhat, hogy a válogatók nem tudják megtekinteni, ilyenkor támaszkodhatnak képfelvételre is.


Az előadó-művészeti törvényben meghatározott kategóriáknak megfelelően a jelölési lehetőség a következőképpen került megállapításra:
a nemzeti és kiemelt intézmények, valamint az állandó társulattal és repertoárral rendelkező határon túli magyar színházak két előadást jelölhetnek.


A regisztrált előadó-művészeti szervezetek, valamint az állandó társulattal és repertoárral nem rendelkező határon túli színházak egy előadást javasolhatnak.


Kérjük, hogy a FESZ tagjai jelentkezésüket közvetlenül a FESZ titkárságára küldjék. Nem regisztrált és nem FESZ tag formációk jelentkezésükhöz kérjük, csatolják a Magyar Színházi Társaság és/vagy a Magyar Teátrumi Társaság két tagszervezetének ajánlását.
Természetesen elfogadjuk és várjuk a színházszakmai szervezetek javaslatait is.


Lehetőség szerint olyan bemutatókat javasoljanak, amelyek a Pécsi Nemzeti Színház valamelyik játszóhelyén megvalósíthatók (nagyszínház, kamara, stúdió illetve szobaszínház), illetve stúdió-előadások esetében minimum 100 fős nézőtér kialakítható a játéktérben.


A jelölések folyamatosak, utolsó határidő: 2016. január 15.


Kérjük, hogy a válogatók munkájának megkönnyítése érdekében a javaslatokat minél előbb tegyék meg – a szervezés megkönnyítése miatt egy helyen a Magyar Színházi Társaság Titkárságán. (magyarszinhazi.tarsasag@t-online.hu)

 

Egyben felhívjuk a figyelmet, hogy a POSZF Kft. a versenyprogram költségeinek fedezésére új módszert tervez kidolgozni, melynek részleteit rövid időn belül nyilvánosságra hozzuk.

 

Üdvözlettel:
Magyar Színházi Társaság

Magyar Teátrumi Társaság

 

 

süti beállítások módosítása