Generációk estje – Szegő-Trokán beszélgetés a Hadikban

Március 18-án Trokán Anna, Trokán Péter, Szegő András és Szegő János lesz Juhász Anna vendége a Hadik Irodalmi Szalon beszélgetős estjén.

 

A Hadik Irodalmi Szalon meghívója:

 

A Hadik Irodalmi Szalon márciusi rendezvénye egy korábban elindított sorozat, a Generációk estje újabb programja. Egy sikeres színészcsaládba beleszületni, majd magát a színművészetet, a kiskortól megismert teremtő varázslatot választani - vajon egyértelmű, vagy nehéz döntés? Vajon egy nagy kérdező gyermeke kíváncsibb-e? Vajon már otthon, gyerekkorában magába szívja a sokszínűség, az alaposság, a tudni vágyás levegőjét, vagy ettől teljesen független, önálló világot teremt magának?

 

Március 18-án Szegő Andrással és Jánossal, valamint Trokán Péterrel ás Annával ezekről a kérdésekről is beszélgetünk az ötödik évadba lépett Hadik Irodalmi Szalonban!

 

Generaciok estje plakat

 

Lassan öt éve valamely téma, személy vagy kötet, évforduló köré rendezzük estjeinket, s hívjuk meg az irodalom, a képző-és zeneművészet területéről a legkiemelkedőbb alkotókat, izgalmas, inspiráló beszélgetésekre, közös fellépésre.


2012 októberében egy hagyományt elindítva tartottuk meg az első Generációk estjét. Alapvető ötletünk és célunk az volt, hogy különböző választ találjunk, kapjunk a gyerekkorunk óta bennünk levő kérdésre: azon kívül, hogy arcot, testet, mozdulatot vagy tekintetet öröklünk őseinktől, nagyszüleinktől vagy szüleinktől, vajon sorsot, döntés-reakciókat, választásokat és életpálya-vonzalmat is hordozunk a vérünkben?


Teher vagy könnyedség egy alkotó szülő mellett felnőni? Állandó összehasonlításban lehet igazán felszabadultan alkotni? Jobban figyelnek ránk, ha művész valamelyik felmenőnk? Egyértelmű, hogy a pálya, melyet otthon szüleinknél látunk, a mi életünket is befolyásolja?


Az esten beszélgető párok vetítéssel, esetleg zenével színesítve mutatják be életüket, családi és akár egymáshoz kapcsolódásukat.
A Hadik Irodalmi Szalonban a Generációk márciusi estjén az irodalom, a sport, a színművészet és a zene kerül előtérbe - vendégünk két alkotó-páros lesz, mindannyiunk kedvencei, akiket tisztelünk, olvasunk, hallgatunk, s tehetséges gyermekeiket pedig figyeljük már jó ideje!

 

hadik

 

Generációk estje
a Hadik Irodalmi Szalonban

 

Vendégek:
Szegő András Prima Primissima díjas újságíró, publicista
Szegő János irodalomkritikus, a Magvető Kiadó szerkesztője
Trokán Péter Jászai Mari-díjas színművész
Trokán Anna Junior Prima-díjas színművész

 

Az est háziasszonya: Juhász Anna


2015. március 18. 19.00.
Hadik Kávéház

 

Belépőjegy: 1000 Ft, az estre a belépés regisztrációhoz kötött, melyet megtehetnek az anna_juhasz@hotmail.com címen.

Belépés és ülőhelyfoglalás 18.00 órától, az érkezés sorrendjében!

 

süti beállítások módosítása