Színházi világnapokat ünnepel egy héten át a Kabóca

A gyermekszínházi, a bábszínházi és a színházi világnap alkalmából egyhetes programsorozatra készül a veszprémi Kabóca Bábszínház – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján a társulat igazgatója Veszprémben.

Székely Andrea elmondta, hogy pénteken kezdődik és március 27-ig tart a Világnapok hét elnevezésű programsorozat, amelyet a Kabóca Bábszínház szervez. Bábszínházi előadásokat, bábos improvizációkat láthat a közönség – fejtette ki az igazgató.

 

kaboca

 

A gyermekszínházi világnapon, pénteken lesz a Kutya-macska barátság című darab nyilvános főpróbája, másnap, a bábszínházi világnapon a gyerekek részt vehetnek a bábok a kirakatban című játékban, amely a belváros utcáit járva és az interneten keresztül lesz követhető - fogalmazott Székely Andrea. Hozzátette: a színházi világnap (március 27.) alkalmából A királykisasszony, akinek nem volt birodalma című produkciót láthatja a közönség.


Áprilisban a bábszínház felnőtteknek szóló előadásokat is műsorra tűz – jelezte az igazgató, a Szarvasok szövetsége és az Orpheus stúdiószínházi előadások, kis létszámú közönséghez szólnak. A Kabóca Bábszínház március közepén lezárult másfél hónapos külföldi turnésorozatáról Székely Andrea elmondta, hogy 20 előadást tartottak 5 ország hét városában. Sikerüket jelzi, hogy mindenhová visszavárják a társulatot.


Szőke Kavinszki András bábszínész beszámolója szerint a Nagyváradon kezdődött, Tajvanon, majd Nyugat-Európában folytatódott turnésorozat minden állomását nagy érdeklődés és siker kísérte. Kiemelte: fontosnak tartja az egyes színházi műhelyek közti együttműködést, hozzátéve, hogy a közelmúltban lezárult turnén számos jó szakmai kapcsolat született, így a közös munkának folytatása várható.

 

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása