Idén is lesz Országos Diákszínjátszó Találkozó

Az Országos Diákszínjátszó Egyesület ismét meghirdette a magyarországi diákszínjátszó csoportok találkozóját. A regionális fordulók a napokban zajlanak.

 

Az Országos Diákszínjátszó Találkozóra bármilyen műfajú és tematikájú előadás nevezhető volt. Kivételt képeztek a musical, rockopera, operett műfajhoz tartozó produkciók, mert ezek az előadások saját fesztiváljukon (Scherzo Fesztivál) mérettetnek meg. A nevezett előadások ajánlott műsorideje 45–50 perc, a műsoridő nem haladhattja meg a 75 percet. Nem nevezhették azon előadásokat, amelyek az utóbbi 3 év találkozóinak országos döntőjében szerepeltek. A jelentkező csoportok a működési helyükhöz legközelebb eső regionális fesztiválon indulhattak.

 

ode eger

Az egri válogató egyik előadása (fotó: ODE)

 

A fesztivál idén először három lépcsős formában valósul meg. Az első lépcsőt továbbra is a regionális találkozók képezik. Újdonság, hogy az országos gálát megelőzően két, egyenként kétnapos tematikus, továbbá egy szintén kétnapos, képzésre fókuszáló fesztivált is rendeznek. A tematikus fesztiválok esetében a hasonló elveken, munkamódszeren alapuló előadások készítőinek kínálnak fórumot tapasztalataik megosztására.

 

A képzéses fesztivál azoknak a csoportoknak nyújt – a hagyományos színjátszó találkozók kereteit meghaladó – szolgáltatásokat, melyek eredményes munkája az egyesület támogatása nélkül nem kapná meg az azt megérdemlő figyelmet, illetve számukra kiemelten fontos, hogy a helyi közösség elismerésén túl egy tágabb szakmai fórumon is hozzájuthassanak további munkájukat elősegítő visszajelzésekhez. A képzéses fesztiválon ezért az előadások bemutatásán túl a diákok tréningeken vehetnek részt, a csoportvezetők, rendezők számára pedig a személyes, csapatra koncentráló konzultációra is lehetőséget kínálnak.

 

A tematikus fesztiválokról lehet továbbjutni a gálára, ami egy egésznapos, reprezentatív esemény, mely a tágabb szakma, illetve a színház iránt elkötelezett társadalom érdeklődését is felkelti.

 

Bővebb információ az ODE facebook-oldalán.

 

Forrás: due.hu

 

 

süti beállítások módosítása