Elkészültek a színművek a II. Bábos Drámaíró Versenyre

Mindhárom író elkészítette az éjszaka folyamán az egyfelvonásos gyermekdrámáját, így péntek délelőtt megkezdődtek a próbák a II. Bábos Drámaíró Versenyre a Békéscsabai Napsugár Bábszínház épületében.

A témát csütörtök este a Békés Megyei Hírlap aznap megjelent számának cikkei közül sorsolták ki, a felkérést elvállaló íróknak a Hagyomány lett a Cseppnyi Önbizalomból címet kellett alapul venniük az íráshoz.    

 

Szabó Attila író elmondta: "egyből megszerettem a témát, mert nagyon nyitott, ezerfelé el lehet vinni”. Hozzátette: viszonylag könnyen megírta a darabot, éjjel 2 és 5 óra között kész lett a drámával, utána már csak finomította a szöveget.

 kolozsi

Kolozsi Angéla (forrás: vaskakas.hu)

 

Kolozsi Angéla úgy nyilatkozott: ez a verseny a csapatmunkáról szól, hiszi, hogy a rendezővel még tudják úgy formálni a művet, hogy "jó előadás jöjjön ki belőle". Elárulta: arról írt darabot, hogy lomtalanításkor kiselejtezett játékok hogyan találják meg ismét az "önbizalmukat", hogy "jók ők még valamire".    

 

Kovács Petra rendező szerint Bertóti Johanna, akinek az írását ő állítja színpadra, "kerek mesét írt, dalokkal együtt".  Nem tervez a darabba bábokat, "ez egy tárgyanimációs játék lesz”. Mint mondta, azért vállalkozott a versenyre, mert "jó móka, jó játéklehetőség” - mondta.    

 

varohanni

Bertóti Johanna (forrás: ifeszt2012.blogspot.com)

 

Asbóth Anikó, a debreceni Vojtina Bábszínház igazgatója, a II. Bábos Drámaíró Verseny társrendezője elmondta: szerinte fontos, hogy a bábszínészek találkozzanak olyan váratlan szituációkkal, amelyek kimozdítják őket a rutinból. Ezért is tartotta jó ötletnek, hogy a résztvevő három bábszínház művészei vegyesen alkossanak egy-egy csapatot.    

 

Hozzátette: normális esetben 4-5 hétig próbálnak a bábosok, de a bemutató előtt a színművek, a bábok és a kellékek elkészítése körülbelül egy évvel korábban elkezdődik. A kész produkciókat vasárnap 15 órától tekintheti meg a közönség a békéscsabai Ibsen Stúdiószínház színpadán.

 

forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása