Győrben kétszer is játsszák a Macskákat!

Április 18-án Győrben, az Audi Arénában látható a Madách Színház legendás musicalje, a nagy érdeklődésre való tekintettel délutánra újabb előadást kellett meghirdetni.

 A hatalmas színpad miatt a produkciót kibővített díszlettel, élő zenekarral és kórussal mutatják be.

 

Madách TV visszatekintő – ilyen volt a Macskák 1400. előadása:

 

 

 

T.S. Eliot angol költő Macskák könyve című versciklusát zenésítette meg Andrew Lloyd Webber, és ebből készült a világsikerű Macskák musical.

A Madách Színház 1983. március 25-én mutatta be a Macskákat Szirtes Tamás rendezésében, közvetlenül a londoni ősbemutató után.


Az eltelt 30 évben az előadás csaknem 1400-szor került színre – nemcsak Budapesten, hanem Szegeden, Debrecenben, Nyíregyházán, sőt az olaszországi Trento és Bergamo közönsége előtt is.

 

macsek6


Minden magyar színházi rekordot megdöntve eddig több mint 1,5 millió néző vásárolt jegyet a musicalre.

Az eltelt három évtizedben sok szereposztást megért a Macskák: a különböző szerepekben összesen 190 művésznek tapsolhatott a közönség.

2013. március 25-én a magyar színháztörténetben egyedülálló jubileumhoz érkeztünk: ezen a napon volt 30 éves a Madách Színház Macskák című előadása.

 E ritka évforduló alkalmából megújult az előadás és új generáció lépett színpadra. 

 

macsek1

 

Április 18-án a győri előadásban mások mellett Weil Róbert, Koós Réka, Mező Zoltán, Bakó Máté, Ambrus Ákos, Molnár Gyöngyi, Ladinek Judit, Nagy Balázs, Jenei Gábor, Kiss Ernő Zsolt, Sándor Dávid, Sánta László, Serbán Attila, Simon Boglárka, Sári Éva, Németh Gábor és Magyar Krisztina is színpadra lép.

 

Forrás: macskák.hu, Madách Színház
Fotók: facebook.com/madachszinhaz

 

süti beállítások módosítása