Korrup Schőn – A korrupcióról szóló előadást mutat be a TÁP Színház

Március 31-én mutatja be a TÁP Színház legújabb darabját, mely egy lobbizással kapcsolatos fiktív és valós korrupciós történeteket összegyűjtő pályázat anyagai alapján készült.

Ajánló a darab elé:

 

Csókosok és nem csókosok, polgármesterek és ex-polgármesterek, rokonok és barátok: összegyűlik Dögönd színe java, és mesélnek... Csupa kínos kulisszatitkot a kisváros életéből: a nyilvános WC ügyét, a 280 millió forintos kerékpárút sztoriját, a régi és új polgármester üzérkedéseit, az óvoda helyett felépített kaszinó történetét. Mindeközben Kázmér kálváriáját is végigkövethetjük, aki a végére próbál járni a Dögöndön történteknek. Meg annak, hogy kitől van a gyerek. Évadnyi szappanopera, másfél órában. Vetítés, zene, tánc (tánc nem lesz): Korrup Schőn.

 korrup schon pic

 

A szokatlan formájú előadásban felbukkanó Dögönd állati hulladék feldolgozó üzemből él. A tetemek bűzét árasztó városka több dologban kísértetiesen emlékeztet Magyarországra; az idevalósi jeles polgárok meséiből áll össze a történet. Kázmér, a központi figura, célul tűzte ki, hogy felgöngyölíti a közösség kétes ügyleteit. Hősünk elé millió akadályt gördít a bürokrácia, de ő megállíthatatlanul megy tovább, egyre tovább, hogy feltárja az igazságot. A helybeliek pedig nemcsak neki, de nekünk is mesélnének, miközben időnként felhangzik a tangó.

 

 

Az előadás hátteréről:

 

A Transparency International és a 444.hu Lobbizz velünk címmel írt ki pályázatot tavaly állampolgárok lobbizással kapcsolatos fiktív és/vagy valós korrupciós történeteire. Közel 100 izgalmas munka érkezett be, ezeken alapul az új TÁP előadás. Különös, de a győztes írások épp megtörtént eseteken alapulnak...

 

korrup

 

TÁP Színház:

Korrup Schőn

Korrupció Dögöndön

 

Szereplők: EGGER Géza, FARKAS Ádám, FEKETE Ádám, HAJMÁSI Dávid, JANKLOVICS Péter, MÁRTON

András, SCHÖNBERGER Ádám, SCHRAMEK Géza, SZABÓ Zsófia, SZÉKELY Rozi, BACH Kata

Technika: BREDÁN Máté, JUHÁSZ András, VAJDAI Vilmos

rendező: VAJDAI Vilmos

 

 

2015.04.31. (kedd) 20.00

Trafó Kortárs Művészetek Háza

 

 

 

süti beállítások módosítása