Sötétbe borult a Sydney Operaház

Az első híres látványosságok között borult sötétbe a Sydney Operaház és a nevezetes Harbour Bridge szombaton a Föld órája globális környezetvédelmi akció keretében.

A program részeként az operában sötétben adott koncertet a ház szimfonikus zenekara, amely Gustav Holst angol komponista legismertebb művét, A bolygókat adta elő.

 

sydney opera

Fotó: Daniel Munoz, Reuters


Új-Zélandon is elsötétültek a nevezetességek, köztük a 328 méter magas Sky Tower Aucklandben. Elsőként - Ausztráliát és Új-Zélandot megelőzve - Szamoán kapcsolták le a fényeket helyi idő szerint 20 óra 30-kor.

 

A Természetvédelmi Világalap (WWF) 2007-ben Ausztráliából indult kezdeményezéséhez idén 172 ország csatlakozott. Világszerte mintegy 7000 városban alszanak ki a fények helyi idő szerint este fél 9-től egy órára, hogy felhívják a figyelmet az energiatakarékosság fontosságára és a klímaváltozás elleni küzdelemre.


A kampány keretében olyan világhírű építmények borulnak sötétségbe 60 percre, mint a New York-i Empire State Building, Párizsban az Eiffel-torony vagy Moszkvában a Kreml.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása