Videópályázatot hirdet az Operaház

A 2015/16-os évad ajánló kisfilmjének megalkotására pályázatot írt ki a Magyar Állami Operaház. A győztes elkísérheti az Operaház társulatát júniusi japán turnéjára, valamint további videóanyagokat is készíthet a dalszínháznak.

A legalább 1, legfeljebb 5 perces videónak valamilyen formában hangsúlyos helyen kell tartalmazza az Operaház új kampányának szlogenjét, az "ElsőSorban" szót, valamint vizuálisan legalább egy snitt erejéig utalnia kell a dalszínház új image-képeinek valamelyikére.

 

opera auditorium


Az Operaház szerdai közleménye szerint 18 és 35 év közötti amatőr és profi alkotók jelentkezhetnek csapatban vagy egyénileg. A youtube-ra feltöltött pályaművek linkjét az elsosorban@opera.hu emailcímre várják május 15-ig, az eredményhirdetés május 23-án lesz az Operaházban.


A videókat szakmai zsűri értékeli, melynek tagjai Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója, Turkovics Monika, az Operaház marketing és kommunikációs igazgatója, Herendi Gábor és Kostil Danila rendezők, Végh Endre, a Mátai és Végh Kreatív Műhely (az Operaház kreatív ügynöksége) kreatív igazgatója, valamint Emmer László fotográfus, a dalszínház 2015/16-os kampányának fotósa.


A zsűri által legjobbnak ítélt film egy alkotója elkísérheti az Operaház társulatát japán turnéjukra június 14. és 21. között, és az ott készült felvételeit a dalszínház nyáron bemutatja a nagyközönségnek is. A győztes kisfilm alkotója vagy alkotóstábja továbbá 300 ezer forint értékben videóanyagokat készíthet az Operaház megbízásából a 2015. szeptember 1. és 2016. június 30. közötti időszakban.


A pályaművüket már május 1. éjfélig beküldők körében közönségdíjat is hirdettek: annak a videónak az alkotói és meghívott vendégei, amely a www.opera.hu/videopalyazat oldalon a játék lezárásáig a legtöbb like-ot kapja, teljes VIP-körbevezetést nyer az Operaház közönségtől elzárt területein.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása