Ismét Határon Túli Magyar Színházak Szemléje a Tháliában

A Thália Színház május 11. és 15. között negyedik alkalommal rendezi meg a Határon Túli Magyar Színházak Szemléjét, melyen 5 nap alatt 8 előadást láthat majd a közönség.

Május 11-én, hétfőn a nagyszínpadon az Újvidéki Színház a művész és hatalom viszonyáról szóló előadását láthatják. Matei Visniec, a Párizsban élő román drámaíró III. Richárd betiltva, avagy jelenetek Meyerhold életéből című darabját Anca Bradu rendezte.

 

iii richard

III. Richárd betiltva... - Újvidéki Színház

 

Május 12-én, kedden, a nagyszínpadon a nagyváradi Szigligeti Színház mutatja be a tolerancia és a megbocsátás szükségességének üzenetét hordozó lengyel kortárs drámát, Tadeusz Slobodzianek: A mi osztályunk című darabját, szintén Anca Bradu rendezésében. Az Arizona Stúdióban 19.30-tól pedig Bogdán Zsolt idézi meg Ady Endrét a "...függök ezen a zord élet-párkányon" című pódiumműsorral, amely a Szatmárnémeti Harag György Társulat és a Kolozsvári Állami Magyar Színház közös produkciójaként jött létre.

 

Május 13-án, szerdán az Arizona Stúdióban 19.30-tól kezdődik az Aradi Kamaraszínház a bibliai mélységeket megreppelő Sex, drugs, gods & rock and roll című radikális stand up comedy-je, Tapasztó Ernő rendezésében, Harsányi Attila előadásában. A produkció nemrg nyerte el a tatabányai MOST FESZT legjobb monodrámáért járó díját.

 

Május 14-én, csütörtökön, a nagyszínpadon a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulat előadásában egy antik görög tragédiát láthatnak, Szophoklész Antigonéjában egy ifjú rendező, Balogh Attila és alkotótársai az élet szépségéről beszélnek a halál tükrében. Az Arizona Stúdióban 19.30-tól a Kézdivásárhelyi Városi Színház, a mai amerikai drámairodalom egyik legjelesebb képviselőjének, David Mamet: Amerikai bölény című darabját adja elő Kolcsár József rendezésében.

 

Május 15-én, pénteken, a nagyszínpadon a csíkszeredai Csíki Játékszín előadásában egy regényt láthatnak a színpadon, Kosztolányi Dezső Édes Annáját, Lendvai Zoltán rendezésében. Az Arizona Stúdióban pedig 19.30-tól a Marosvásárhelyi Spectrum Színház hozza Török Viola rendezésében Móricz Zsigmond Boszorkány című drámáját a titokzatos, szabad, öntörvényű nőről, Báthory Annáról.

Thália Színház jegypénztárában és szervezési osztályán már kaphatók a kedvező árú fesztiváljegyek és bérletek.

 

Forrás: OS

 

A részletes program itt található.

 

süti beállítások módosítása