Áprilisban ismét látható az Egerek és emberek Békéscsabán

November végén mutatta be a Békéscsabai Jókai Színház Steinbeck klasszikusát, az Egerek és emberek című drámát. Az előadás áprilisban még nyolc alkalommal látható a teátrumban.

 

A Jókai Színház ajánlója:


John Steinbeck Nobel-díjas amerikai regényíró 1937-ben írta meg Egerek és emberek című kisregényét, amelyet később színpadra és filmre is adaptált. Sikere azóta is változatlan, a film újra és újra képernyőre kerül világszerte, színpadi megjelenése szinte mindig szívfacsaró siker, a kisregény a könyvtárak állandóan kint lévő darabja.

 

IMG 3552 copy

 

A játék két idénymunkás különös, összetett és tragikus kapcsolatáról szól. Az emberi kapcsolatok kiüresedését, a társadalmi szintű elmagányosodást a szerző szimbólumteremtő képessége emeli katartikus magaslatokra, gondolkodtat el színház és mozi nézőt, illetve olvasót egyaránt. Életünk problémái, kérdései mit sem változtak, s kívülről nézve nevetve-sírva egy kicsit talán mi is másként látjuk a világot, a barátságot, a szeretetet, mások elfogadását.

 

 

Csomós Lajos George szerepében egyengeti féltő szeretettel barátja és saját sorsát. A gyermeki szinten megmaradt társat, a hatalmas Lennie-t, Katkó Ferenc kelti életre. Közreműködik a Jászai-díjas Bartus Gyula és Kovács Frigyes, valamint Gulyás Attila, Szabó Lajos, Gubik Petra, Czitor Attila, Koleszár Bazil Péter, Ormándy M. Keve és Jancsik Ferenc is. A zenei aláfestést Papp Gyula, a Mini, a Skorpió és a P. Mobil legendás billentyűse nyújtja. A rendezés Pataki András munkáját dicséri. A népszerű színészkutya, Johnny is feltűnik a színen.

 

 

 

"Sokat nem kockáztatunk, ez a darab visszatérő siker, tragédia, mégis népszerű. Hogy miért érdemes játszani? Sok okot tudnék említeni. Egyedül a történetet elmesélni is érdekes, és érdemes, ha attól embertársainkkal másképpen viselkedünk, elfogadóbbak leszünk. Hasznos elmondani a történetet, ha általa részvétet ébresztünk, sajnáljuk az embereket, együttérzünk velük, nyitottabbak vagyunk, jobban toleráljuk a másságot. Mi mégis inkább azért játsszuk, hogy a szeretet fontosságát mutassuk fel" - jelentette ki Pataki András rendező.

 

 

Előadás időpontok:
április 8. 19:00
április 9. 15:00
április 9. 19:00
április 14. 19:00
április 15. 19:00
április 16. 19:00
április 17. 19:00
április 18. 19:00

 

Forrás: Békéscsabai Jókai Színház

 

 

süti beállítások módosítása