Úton a Duda Éva Társulat

Egy dupla Virtus előadással nyit a társulat Húsvét után a Mu Színházban, majd a turné első állomása a Miskolci Nemzeti Színház lesz.

 

A Duda Éva Társulat beszámolója:

 

Miskolcon szintén duplázunk a Virtusból, és egy nap rögtön két előadással is köszöntjük a nézőket, hiszen a társulat először jár Miskolcon.

 

A turné további előadásairól hamarosan hírt adunk, de addig visszatérünk a kiindulási helyre, vagyis Budapestre, hogy bemutassuk LEAR című darabunkat a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében.

 

Aztán irány Libanon, ahol a BIPOD – Beirut International Platform of Dance keretében lesz látható Rosana Hribar és Gregor Lustek Egy csókkal kezdődött? című előadása.

 

Mozgalmasan köszöntjük a tavaszt, de a naptárunk májusban sem lesz üres.

 

Duda Eva Tarsulat Virtus foto Domolky Daniel-8

Fotó: Dömölky Dániel

 

Röviden az előadásokról:


VIRTUS
tánc-cirkusz
április 7-8. 20:00, Mu Színház

A Virtus az első olyan magyar produkció, amely a kortárs tánc és az underground cirkuszi világ ötvözéséből született, lendületes zenével, a színházi tér számos síkját kihasználva, sajátosan magyar ízzel.

„Nem csoda tehát, hogy a Duda Éva Társulat legújabb előadása, mely nem másra, mint a magasság okkupációjára vállalkozik, olyan üde, könnyed és önfeledt: megzabolázta, megszelídítette, sőt, saját képére formálta a rettegett természeti törvényszerűséget, a gravitációt. Mint a kötelet vagy szalagot, maga alá gyűrte a veszélyt, sőt, nevet is adott neki: Virtus.” (Komjáthy Zsuzsanna, Tánckritika.hu)

  

 


LEAR
fizikai színház
Legendás előadások nyomán
Április 17-18. 19:00, Átrium Film-Színház
- Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében –

A darab egy egészen egyedi formanyelvű műfaji kísérlet, melynek alapja a mozgás, a fizikai színház, és felvételről hallhatunk részleteket legendás Lear király előadásokból. Több ez, mint egy táncelőadás, több mint egy rádiójáték, több mint egy film, egy múltat és jelent összekötő kapocs, mintegy időtlenné téve a művet. A darab örök érvényű témája a hatalmi játszmák körül forog: hazugság, csalás, korrupció, árulás, kiszolgáltatottság, téboly.

Előadók: Duda Éva, Bora Gábor, Csuzi Márton, Gyöngy Zsuzsa, Góbi Rita, Jerger Balázs, Rusu Andor, Stetina Szonja, Takács László, Várnagy Kristóf

Koreográfus: Csuzi Márton
Rendező: Szőcs Artur

Bővebb információ és jegyvásárlás ide kattintva.

 

 

süti beállítások módosítása