ZS-kategória – Önfeledt zsidózás a Jurányiban

A Gólem Színház és a Dumaszínház koprodukcióját április 12-én mutatják be a Jurányi Inkubátorházban. A zenés, táncos revübetétekkel tarkított kabaré szövegét többek között olyan kortárs írók jegyzik, mint Dragomán György, Székely Csaba vagy Szálinger Balázs.

 

Az alkotók ajánlója:

 

Gondolkozott-e már azon, hogy ha bármit, de bááármit megkérdezhetne a zsidóktól (vagy a zsidókról), akkor mi lenne az? A magyar közélet és az internet leggyakoribb kérdései kerültek a legkóserebb kortárs magyar írók kezébe, hogy alkossanak nagyot. Miért szeretik a zsidók annyira a pénzt? Mikor akarják a zsidók átvenni a hatalmat a világ fölött? Hány millió zsidó él Magyarországon és mennyire veszélyesek az ország biztonságára?

 

Két újjáéledő műfaj, a revü és a kabaré találkozása, abszurd jelenetek, dalok, táncok és a végére talán sok kérdőjel helyére pont kerül. De máris itt az újabb kérdés: most akkor ez tényleg vicc vagy komoly?

 

zs13

Fotók: Balogh Balázs

 

Borgula András rendező az előadásról:

 

„10 éve beszélek, mesélek a zsidókról, de ilyen jó hangulatban még sosem nevettem ki magam. Ha a közönség csak fele annyira fogja élvezni mint mi, akkor nyert ügyünk van! Garantálhatom, hogy az előadás után mindenki egy kicsit zsidó akar majd lenni, még akkor is, ha már az! (...) Engem érdekelnek a zsidók, szerintem roppant szórakoztatóak. Ezért most a magyar közélet és az internet leggyakoribb kérdéseit vettem elő, és adtam a legkóserebb kortárs magyar írók kezébe, hogy alkossanak nagyot. Miért szeretik a zsidók annyira a pénzt? Mikor akarják a zsidók átvenni a hatalmat a világ fölött? Hány millió zsidó él Magyarországon és mennyire veszélyesek? Dragomán György, Szálinger Balázs, Litkai Gergely, Szabó Bori, Székely Csaba és Lombos Márton válaszolnak a kérdésekre! Szóval senki ne majrézzon, mi dafke brahizunk, nem lesz itt córesz, gyertek inkább smúzoljunk együtt a haverokkal! Üdv, András (a Gólem Színház főzsidó..bocs főrendezője)”

 

Képekben a próbáról:

Fotók: Balogh Balázs

 

zs12

 

zs11

 

zs9

 

zs8

 

zs7

 

zs6

 

zs3

 

zs1

 
 

A Gólem Színház és a Dumaszínház bemutatja:

ZS-kategória – önfeledt zsidózás revüvel


Játsszák:

Bán Bálint

Gergely Katalin

Huzella Júlia

Janklovics Péter

Kálid Artúr

Kerekes Viktória

 

Írták: Dragomán György, Litkai Gergely, Lombos El Marci, Szabó Borbála, Szálinger Balázs, Székely Csaba, Vinnai András

Dramaturg: Németh Virág

Díszlet: Borgula András

Jelmez: Juristovszky Sosa

Koreográfus: Kelemen Katalin

Zenei vezető: Lombos El Marci

Műszaki vezető: Fábián Gábor Zoltán

Produkciós vezető: Marcsa Barbara

Rendezőasszisztens: Kern Dóra

Rendező: Borgula András

 

Bemutató: 2015. április 12., Jurányi Ház
További időpontok: 2015. április 16., május 12. 19.00

 

 

 

süti beállítások módosítása