Stílusgyakorlatok – Idén utoljára látható a Maladype Bázison!

Április 8-án és 9-én utoljára tekinthető meg az évadban a különleges, filmszerű élményt nyújtó Stílusgyakorlatok című előadás Balázs Zoltán rendezésében.

Ajánló a darab elé:

 

Az író Raymond Queneau a francia avantgárd különös alakja, aki amellett, hogy alapító tagja volt a Patafizikai Társaságnak – mely Alfred Jarryt tekinti fő forrásának –, matematikusi végzettséggel is rendelkezett, s ez irányú érdeklődése begyűrűzött írói alkotásaiba is. 

 

stil

Stílusgyakorlatok (fotó: Toldy Miklós)

 

A Stílusgyakorlatok szövege egyetlen, hétköznapi történet 99 variációjából álló nyelvi-matematikai játék, s mint ilyen, tökéletes alapanyagul szolgál a Maladype Színház variabilitással való játékos kísérletezésének újabb állomásán.

 

stil3

 

Stílusgyakorlatok (fotó: Toldy Miklós)

 

 

A Leonce és Lénához és az Übü királyhoz hasonlóan a Stílusgyakorlatok című előadás is számít a nézői elme kreatív aktivitására: Balázs Zoltán rendezésében a szöveget „kockákra vágja”, s a történetvariációk mindegyikét különböző, magyar és külföldi filmrendezők stílusában valósítja meg a Maladype négy színésze. A szemünk előtt lepergő „film” így válik különleges színházi élménnyé, és sajátos dramaturgiájának felderítését film-ínyencek és színházszeretők egyaránt élvezhetik.

 

stil5

 

Stílusgyakorlatok (fotó: Toldy Miklós)

 

 

Stílusgyakorlatok

 

Írta: Raymond Queneau

Rendező: Balázs Zoltán

Fordította: Bognár Róbert

 

Játsszák:

Lendváczky Zoltán

Orosz Ákos

Szilágyi Ágota

Tankó Erika

Alkotótársak:

Szőllősi András

Milák Beáta

Tölli Judit

valamint a BME Építész Szakkollégium hallgatói

 

Produkciós vezető: Balázs Katalin

Előadások: április 8-9. 19:00 , Maladype Bázis

 

süti beállítások módosítása