Változás A nyomorultak szegedi szereposztásában

A musicalirodalom egyik legnépszerűbb műve zárja majd az idei Szabadtéri-évadot: augusztusban mutatják be A nyomorultakat, melyben Balogh Anna Thenardierné-t alakította volna. A színésznő azonban mégsem lép fel a szegedi premieren, mivel kisbabát vár.

Balogh Anna üzenete:

 

"Biztosan észrevettétek, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékokon változás történt A nyomorultak szereposztásában. Ennek örömteli oka az, hogy szeptemberben anyai örömök elé nézek!
Az április 20-án kezdődő próbaidőszakban még aktívan részt veszek, és aztán a Madách Színház 2016. áprilisi A nyomorultak premierjén is színpadra állok majd Thenardierné szerepében. Természetesen az eddigi szerepeimet, ameddig lehetőség van rá, játszom tovább az évad végéig, de erről folyamatosan pontos tájékoztatást fogtok kapni itt a Facebookon. A nyári Mamma Mia! előadásokról még nem döntöttünk, előfordulhat, hogy akkor már valaki más lép majd Rosie-ként színpadra a vàrandóssàgom miatt."

 

baloghanna

 

A Victor Hugo regénye alapján készült musical zenéjét Claude-Michel Schönberg szerezte, az eredeti francia szöveget pedig Alain Boublil és Jean-Marc Natel írta. Eredetileg albumként jelent meg, az első színpadi bemutató 1980-ban volt Párizsban, a Palais des Sports-ban. Cameron MacKintosh angol producer kezdeményezésére 1983-ban angol nyelvre fordították.

 

A darab 1985. október 5-én debütált a West End-en, ahol mára a legtöbbet játszott musical lett. Jelenleg, túl a 11 ezredik előadáson, megelőzte Az Operaház Fantomját, a Macskákat, és a Mamma Mia!-t is.


1987-ben a Broadway-n is bemutatták, ott az 5. helyen áll a legtöbbet játszott musical-ek sorában.

 

A nyomorultak 2015 nyarán Szegeden a Madách Színház és a Szegedi Szabadtéri Játékok együttműködésében jön létre.

 

süti beállítások módosítása