Fordítókat keres a Kortárs Drámafesztivál Budapest

Drámafordítói munkacsoportban való részvételhez várják szakmai érdeklődők jelentkezését.

 

A SzínMűHely Alapítvány felhívása:

 

A SzínMűHely Alapítvány, a Kortárs Drámafesztivál Budapest (KDF) társszervezője, a fesztivál szakmai programjainak felelőse elsődleges feladatának tartja a kortárs dráma és színház fejlődésének segítését. Terveink szerint a 2015-ös KDF (november 27-december 6.) új színfoltja egy külföldi drámákból válogatott felolvasószínházi sorozat lesz, melyet a jövő évadban a KDF-en túl más helyszínekre is elvinnénk.

kdf 2015

A programot a magyar nyelven fellelhető kortárs külföldi drámakínálat bővítése céljából szervezzük. A drámák fordításához a műfordítás, valamint egy-egy ország, nyelvterület kortárs drámairodalma és színháza iránt érdeklődő, fiatal szakembereket keresünk. A munkacsoport tagjai műhelyszerűen dolgoznak majd a fordításokon és a drámaszemle anyagának összeállításán. Mentorként egy elismert, gyakorlott színházi szakembert kérünk fel, aki a foglalkozásokat, munkafolyamatot segíti majd tanácsaival. A szakmai fejlődés lehetősége mellett izgalmas és hosszú távú együttműködést kínálunk.


Célunk, hogy a projekt számodra és számunkra is előremutató és eredményes legyen, ezért kérünk, a jelentkezésedben tüntesd fel:
- az adott idegen nyelven folytatott tanulmányok/
- az adott idegen nyelv magas szintű ismerete/
- felmutatható fordítási tapasztalat/
- színház-szakmai gyakorlat/
- magyar/esztétika szakon / színházi szakirányon folytatott tanulmányok
- szakmai érdeklődés, kutatás, szakdolgozat a kortárs drámák területén


A jelentkezéseket április 19. vasárnapig a szinmuhely@gmail.com címre várjuk.

 

 

süti beállítások módosítása