Végállomás – Bemutatkozik Koltai Róbert rendezése a Tháliában

Április 11-én látható Koltai Róbert Tolsztoj-színrevitele a Thália Színház Mikroszínpadán. A kétszereplős krimit Koltai Róbert és Gubás Gabi játssza.

Ajánló a darab elé:

 

A történet egy vonat étkezőkocsijában kezdődik az 1890-es évek elején, késő éjszaka. Idegen emberek ülnek egymás társaságában, és a házasság intézményének lehetetlenségéről folytatnak heves vitát.

 

A társalgás egy pontján  az addig szótlanul ülő Pozdnisev váratlan szenvedéllyel  szól közbe. Élete legféltettebb és legfájdalmasabb titka szakad ki belőle: „Uraim és hölgyem, tudják meg, én vagyok az a Pozdnisev, aki egy damaszkuszi tőrrel leszúrta a feleségét…”

 gubás

Végállomás (fotó: Kallos Bea)

 

A vallomás hatására mindenki elmenekül, kivéve egy embert.  Pozdnisev kíméletlen részletességgel tárja fel neki élete tragédiáját, olyan őszinteséggel, mintha gyóntatópappal ülne.

 

„Ki ez a titokzatos nő? És miért ilyen fontos neki ez a beszélgetés?" Ezek a kérdések zakatolnak Pozdnisev fejében és nem is sejti, milyen hamar választ lel kérdéseire...

 

 

Koltai Róbert a darab kapcsán:

 

Koltai Róbert elondta: "A rendezői koncepciómban nincs semmi bonyolult: jól elmesélni a történetet. Ha ez így sikerül, van katarzis és boldog emberek mennek haza a színházból, akik aztán küldik a következő nézőcsapatot. A nagy íróknak megvan az a tulajdonságuk, hogy nagyon aktuális történeteket tudnak írni, ezért nem is volt szükség arra, hogy aktualizáljuk a történetet. A végső élményhez természetesen hozzájárul a már említett Szlávik István és Szakács Györgyi zseniális munkája, akik a díszlettel és a jelmezzel szinte kortalanná teszik az előadást, a kor jellemzői azonban, amiben játszódik a történet megmaradnak" - fejtette ki a rendező, amjd Gubás Gabiről szólva hozzátette:

 

gubás2

 Végállomás (fotó: Kallos Bea)

 

"Gabit főleg a színész-testvéremnek érzem, mert rengeteget tud az életről, amit csak nagyon komoly szerepek hozhatnak ki belőle. Én különösen arról vagyok ismert, hogy imádom a sorozatokat. Háromszázötvenszer játszottuk a Miniszter félrelépet, és csak azért maradt abba, mert Fehér Anna elment szülni. A Balfácánt pedig 17. éve játsszuk Kern Andrással, Józsa Imrével és Besenczi Árpáddal, túl vagyunk a 350. előadáson. Mióta a Jelenetekben együtt dolgozunk, számomra Gubás Gabi lett a női Kern András, akivel szeretek és tudok is együtt játszani. Egyszerűen letaglóz, hogy valaki ilyen alázatos tud lenni szakmailag. Ha mint partner mondok neki valamit, nem legyint rá, hanem feljegyzi és megfogadja a tanácsaimat. A mai napig meg tud lepni azzal a mély, átszellemült játékkal, amit a Jelenetekben nyújt" - árulta el Koltai Róbert.

 

A teljes interjú ide kattintva olvasható.

 

koltai-robert-naplo-szilankok-original-62210

Koltai Róbert (fotó: thalia.hu)

 

Végállomás

krimi egy részben

írta: B. Török Fruzsina (Tolsztoj nyomán)

 

Szereplők:

Nő: Gubás Gabi

Pozdnisev: Koltai Róbert

 

közreműködik:

Hunyadkürti István

Mózes András

 

súgó: Buksa Alexandra

jelmez: Szakács Györgyi

látvány: Szlávik István

 

rendező: Koltai Róbert 

Bemutató: Április 11. 

 

süti beállítások módosítása