José Cura és Rost Andrea közös koncertet ad Győrben

A világhírű argentin tenor, José Cura, valamint a Kossuth- és Liszt-díjas Rost Andrea operaénekesnő a Győri Filharmonikus Zenekarral adnak koncertet május 3-án a győri Audi Arénában.

Fűke Géza, a zenekar5 vezetője az MTI-nek elmondta, hogy az anyák napi gálán az operairodalom legszebb és legismertebb művei hangzanak el, többek között Puccini, Verdi, Rossini és Leoncavallo közismert műveiből.

 

gyf-cura lp-picture 0

 

A 19 órakor kezdődő koncertet Berkes Kálmán klarinétművész, a Győri Filharmonikus Zenekar művészeti vezetője dirigálja. Az igazgató hozzátette, hogy Rost Andreával rendszeresen adnak közös koncertet, ám José Cura először lép fel a zenekarral.


Fűke Géza elmondta azt is, hogy a győri zenekar szombaton Bécsben, a Musikvereinben játszik. A patinás teremben Perényi Miklós gordonkaművésszel Dvorák h-moll gordonkaversenyét és Csajkovszkij 6. szimfóniáját adják elő, Berkes Kálmán vezényletével.


A Győri Filharmonikus Zenekar jogelődjét, a győri Ének- és Zeneegyletet 1862-ben a világhírű, győri születésű karmester, Richter János édesapja, Richter Antal alapította. 1968-ban koncertzenekarrá alakult az együttes. Felléptek Európa szinte valamennyi országában, valamint Marokkóban, Kínában, Dél-Koreában és Tajvanon.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása