Forgó óriáskeréken készül sétálni Nik Wallenda kötéltáncos

Egy 122 méter magas, forgó óriáskeréken készül sétálni Nik Wallenda kötéltáncos.

nik

 

Az akrobata a májustól látogatható floridai Orlando Eye óriáskerék meghódítására készül. Wallenda "teljesen egyedülállónak" nevezte az április 29-i mutatványt.


"Az egész életem a halállal való szembenézésről szól" - mondta egy hétfői sajtótájékoztatón a "repülő Wallendák" hetedik nemzedékének képviselője.


A kötéltáncos egy utasfülkében fog feljutni az óriáskerék tetejére és a szerkezet külső karimáján fog sétálni biztonsági heveder és az egyensúlyozást segítő rúd nélkül.


Wallenda egyelőre nem döntötte el, hogy milyen hosszú ideig fog sétálni, annyi biztos, hogy a szerkezet nagyjából 20 perc alatt tesz meg egy teljes kört - olvasható az NBC amerikai hírtelevízió honlapján.

 

mario


A 36 éves akrobata 2012-ben a Niagara-vízesés, 2013-ban a Grand Canyon feletti átkeléssel hívta fel magára a világ figyelmét és azóta chicagói felhőkarcolók között is egyensúlyozott. A többszörös Guinness-rekorder akrobatának a felesége és három gyereke is artista kötéltáncos.


Az akrobata egy hétfői Facebook-bejegyzésben tudatta, hogy rokona, Mario Wallenda, aki 1962-ben, mindössze 21 évesen lebénult egy cirkuszi baleset következtében, elhunyt a hét végén. A Sarasotában élő Mario a cirkuszlegenda Karl Wallenda - Nik tragikus sorsú dédapja - örökbefogadott fia volt.

 

 

 

süti beállítások módosítása