Rendkívüli 200 milliót kap a Magyar Színház

200 millió forintot csoportosít át a kormány a rendkívüli intézkedésekre szolgáló keretből a Pesti Magyar Színház részére - számolt be az Origo.

 

200 millió forintot csoportosít át a kormány a rendkívüli intézkedésekre szolgáló keretből a Pesti Magyar Színház részére - írja az április 10-ei Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatra hivatkozva az Origo.

 

magyar szinhaz

 

A kormányhatározatban az áll, szakmai működésre és épületeinek felújítására kapja a pénzt a színház. Az összeg jelentős a Magyar Színház éves költségvetéséhez képest: a 2013-as gazdálkodási adatok szerint abban az évben összesen 683 millió forint kiadása volt az intézménynek.

 

Az elmúlt években a Pesti Magyar Színház épületét elhanyagolták, ezt igazolja a januári baleset, amiben egy díszletmunkás súlyosan megsérült. Az új igazgató, Zalán János szerint a felújítások halaszthatatlanok, az intézmény ezért kap 200 millió forintot a költségvetés rendkívüli intézkedésekre szolgáló keretéből.

 

Elsősorban az élet-, baleset-, munka- és tűzvédelmi hiányosságok felszámolására, megszüntetésére koncentráltak. "Következő lépésként a folyamatos működéshez elengedhetetlen, hiányzó hatósági engedélyek beszerzését tűztük ki célul - ehhez szükséges, hogy az előző vezetés által elmulasztott, ám jogszabályokban rögzített állagmegóvások, karbantartások cserék és pótlások elvégzésre kerüljenek. Ezeket apránként, kisebb összegek ráfordításával kellett volna elvégezni az elmúlt években, de nem történtek meg" - nyilatkozta az Origónak Zalán János.

 

Forrás: Origo

 

 

süti beállítások módosítása