Jordánék nem szállnak ki a POSZT-versenyből

Jordán Tamás igazgató rendkívüli társulati ülésen jelentette be: a Weöres Sándor Színház nem csatlakozik a POSzT-bojkotthoz.

A versenyprogramba beválogatott Vitéz Mihály-előadás részt vesz és versenyez a XV. Pécsi Országos Színházi Találkozón. És bár a helyzet a politikai megosztottság okán szinte reménytelen, még mindig bízik a szakmaiságban és az alapvető humánumban: hogy lehetséges békés és mindenki számára elfogadható megoldás – számolt be a vaol.hu.

 

poszttt2

 

A lap szerint Jordán Tamás a POSzT-botrány kirobbanása után elhűlve tapasztalta, hogy a tulajdonosi szerkezet megváltozásával tudomása szerint nem rögzítették írásban a működés szabályait: a szakmai zsűri összeállításának menetrendjét sem. Most mindkét érintett fél – a színházi társaság és a teátrumi társaság – konszenzusról beszél, de valójában nem lehet tudni, mit kell érteni a „konszenzus” valódi tartalmán.

 

Jordán Tamás azt mondja, a botrány dagad, de a színészekre kevesen figyelnek. Olimpiai bojkottokat említ, amikor politikai érdekek sportolók kemény munkáját tették tönkre. Véleménye szerint nem szabad – nem etikus – elvenni a színészektől a megmutatkozás lehetőségét és örömét. Ezért döntött úgy, hogy a Vitéz Mihály – Béres Attila rendezése – részt vesz a POSzT-on, és ha részt vesz, akkor természetesen versenyez is.

 

A teljes cikket itt olvashatja.

 

süti beállítások módosítása