Rejtelmek - XX. századi költők a Pinceszínházban

Az évad utolsó bemutatójához érkezett a Pinceszínház. Vágó Zsuzsi, Szabó Dávid, Deutsch Anita és Kinizsi Ottó XX. századi költők verseivel lép színpadra.

 rejtelmek2

 

Az előadásról:

 

Négy színész összeül, hogy számukra értékes irodalmi anyagból válogatva létrehozzanak egy előadóestet. A próbákba persze óhatatlanul beszűrődik, becsordogál a magánélet, amit a színpadon kívül kellene hagyni. Kívül kellene? Lehetséges az? Mit visz magával a színész egy-egy fellépés után, amikor lemezteleníti a lelkét, amikor tükröt tart önmagának, a nézőnek, a világnak? És mit visz magával a néző?

 

rejtelmek

 

Deutsch Anita, Kinizsi Ottó, Szabó Dávid és Vágó Zsuzsi ezekre a kérdésekre is keresi a választ Frenkó Zsolt rendező vezetésével. A "zenés irodalmi próbálkozás" keretében elhangzanak a múlt század legnagyobb költőinek művei, többek között József Attila, Ady Endre és Radnóti Miklós írásai. A zenei vezető Kéménczy Antal.

 

A költészet napján bemutatott előadás áprilisban és májusban összesen négy alkalommal (április 19., április 28., május 9., május 19.) látható.

 

Forrás: Pinceszínház

 

süti beállítások módosítása