Devoured - Szegeden debütál a Contrælease Project táncjátéka

Április 22-én látható a Szegedi Pinceszínházban Vőneki Brigitta és Magony Gergely vizuális grafikával fűszerezett kortárs táncjátéka.

A projektről:

 

A Contrælease project egy új látásmód, ami összefűzi a kortárstáncot a vizuális grafikával. Egy táncos és egy grafikus közös alkotása ez, akik az egymástól látszólag távol álló művészeti ágak fúziója által harmonikus egységet hoznak létre. A táncos táncol, miközben a grafikus élőben (egy projektor segítségével) rajzol rá. A kettőjük összhangja fűzi egésszé a színpadon történteket. Az energiák közlése folyamatos a táncos és a rajzoló közt.

 tanc2

 

Ajánló a darab elé:

 

Devoured = 'elpusztít, felfal'.

 

Az előadás egy szerelem történetét meséli el, melyben a női alakot a táncos kelti életre, a férfit a rajzoló. A grafikus rajzol a vászonra és így a táncosra is, akivel ilyen módon szimbolikusan lép kapcsolatba.

 

Az alkotók az előadáshoz kortárs költők verseit használták fel. A színpadon egy férfi és egy nő szerelmi viszonya bontakozik ki a megismerkedéstől, a szerelmen át a nőt bekebelező beteges függésig, ami a kapcsolat teljes összeomláshoz vezet. Az alkotók olyan kérdésekre keresik a választ, mint hogy meddig tart a szerelem, hol a határ a természetes kötődés és a beteges ragaszkodás között? Mi az első jel, amiből rájön a másik fél, hogy nincs minden rendben? Mikor veszi át az uralmat az érzés az ember tudata felett? Mikor köpi ki magából a szerelem a szerelmest?

 

 

süti beállítások módosítása