IV. em. 14. - Boldogtalankodás variációk az Artus Stúdióban

Április 29-30-án látható a Grotesque Gymnastics IV. em. 14. című újcirkuszi produkciója az Artus Stúdióban.

 

Az alkotók ajánlója:


„Boldog az, aki otthon boldog.” (Tolsztoj)


Egy mániás nő, egy lusta férfi, egy fura lány lábszármelegítőben és egy negyedik, aki munkából jön, hazaérkeznek. Elkezdenek otthon lenni. Főleg a nappaliban, és arra jönnek rá, hogy az élet nem egyszerű. Nem találják a helyüket. Nehézségeik vannak az otthonlevéssel. Képtelenek meglelni az otthonuk szabad és nyugodt, terheletlen és békés lehetőségeit. És nagyon valószínű, hogy erről a másik tehet.

 

Grotesque Gymnastics

 

A Grotesque Gymnastics-ról:


A formáció 2013-ban kezdte meg önálló tevékenységét. Két alapítója, Téri Gáspár és Bardóczy Ilka négy éve dolgoznak együtt újcirkuszi produkciókban.

 

Téri Gáspár a tizenhárom év alatt szerzett táncos, cirkuszi és a fizikai színházi tapasztalatokat, élményeket és ingereket ötvözi sajátságos, a világgal szembeni ironikus, cinikus szemléletmódjával.


Alkotótársa Bardóczy Ilka – rúdtánc és levegő akrobatika oktató, kétszeres rúdtánc világbajnok, Európa- és magyar bajnok –, akit hasonló szarkasztikus művészeti látásmód és magas szintű technikai tudás jellemez. A két szemléletmód fúziójából, a fizikalitás és a test-nyelv hasonló felfogásából egy sajátos színpadi forma és stílus fogalmazódik meg. A IV. em. 14. című produkcióban kreatív alkotó és előadó társnak két kiváló táncost – Simkó Beatrixot és Arnaud Blondelt – hívtak partnerüknek.

 

2013-ban a Vaserdő című produkciót az offline:ontheater-rel közösen hozták létre. Az előadás rúd-akrobatikára épül és a városi életre reflektál, az arra jellemző viszonyokra, a munka, a hajsza nem feltétlen szimpatikus, arctalan, monoton természetére. Az előadást azóta sikerrel játszották számos színházban, fesztiválon.

 

IV 14 1

 

Grotesque Gymnastics: IV. em. 14.
boldogtalankodás variációk egy szobában
groteszk táncgimnasztika cirkuszi elemekkel
A SÍN Kulturális Központ vendégelőadása az Artus Stúdióban

 

Alkotó-előadók: Bardóczy Ilka, Arnaud Blondel, Simkó Beatrix, Téri Gáspár
Zene: Mózes Zoltán
Tér, jelmez: Klimó Péter
Fény: Pelle Zoltán
Produkciós vezető: Rácz Anikó

 

Előadások időpontjai: 2015. április 29, 30. 20 óra
Helyszín: Artus Stúdió - 1116, Budapest Sztregova utca 7. (Fonó Budai Zeneház melletti gyárépület)

Jegyfoglalás: info@artus.hu

 

süti beállítások módosítása