Kovács Patrícia: "Igazából Nóra vagyok Ibsen Babaszobájában"

Kovács Patríciát a Nők Lapja kérdezte. Lapszemle.


“A szülés számomra csodálatos élmény volt, mert úgy éreztem magam, mint egy királynő! Rengeteget jelentett, hogy Péter végig ott volt, nyugodt maradt, és mindig tudta, hogy mire van szükségem. Soha életemben nem voltam annyira erős, mint akkor. (…) Az első hat hétben pedig nehezen fogadtam el, hogy mindenki sürgölődik körülöttem, mosnak, főznek, én csak aludjak, pihenjek, legyek a gyerekkel, és ez nekem nehezen ment, rögtön vissza akartam kapni az életemet. Két héttel Majszi születése után aztán egyszer lemerészkedtem a kutyákkal sétálni tíz percre. Azt a boldogságot! Akkor kitaláltam, hogy mostantól ennek így kell lennie. (...) Az édesanyám egész másképp nevelt minket, minden be volt osztva, és az ember önkéntelenül is követi a kapott mintát. De hamar rájöttem, ha ezt csinálom, iszonyatosan boldogtalan leszek” – fejtette ki Kovács Patrícia, aki csak egy szerepét vette vissza Majszi fél éves korában, 10 hónapos korában kezdett próbálni a Játékszínben.

 

kovacs-patricia

 

"Tavaly novemberben forgattam egy filmet, és február óta játszom a Madáchban. Ez hat-tíz este havonta. Sokan kérdezik, nincs-e lelkiismeret-furdalásom, hogy otthon hagyom a gyerekemet. Mintha kellene, hogy legyen, ezt is belém akarják beszélni! Én igazán megbízom az édesanyámban, a férjemben, a férjem tízéves kislányában, jó helyen van velük. Szükségem van arra, hogy bejárjak a színházba, és játsszak” – árulta el a színésznő.

 

“Boldogan várom, hogy próbálhassak és játszhassak, mert az az én időm. Úgy élvezem, mint egy pályakezdő. Nagy szerencsénk van ezzel a szakmával, sok mindent kiélhetünk benne. Van bennem valami jólneveltség, ami előírja, hogy önzetlennek, kedvesnek, mosolygósnak kell lenni. A színpadon viszont nagyon jólesik rossznak, egoistának, szerelmesnek, mindenfélének lenni. A filmben, amit most novemberben forgattunk, én vagyok Mágnás Elza, aki prostituáltból lett Budapest celebrityje 1914-ben. Egy pici gyerek mellől mentem el forgatni a filmet, és három óra smink és fodrász után lettem kívülről Mágnás Elza. De belülről is át kellett állnom. Soha nem voltam ennyire intrikus, ennyire szemét, aljas, mint az ő karakterében, és be kell valljam, nagyon jó érzés volt! Sok mindent kiélek ilyenkor, amihez egyébként gyáva lennék” – mesélte Kovács Patrícia, aki arról is beszélt, milyen irodalmi figura áll hozzá a legközelebb.

 

"Én igazából Nóra vagyok Ibsen Babaszobájában. Az élettől megkaptam azt a lehetőséget, hogy kolibri lehetek színésznőként, jókedvű, sok szempontból bátor és szabad. De a négy fal között azoknak, akik leginkább ismernek, inkább Nóra vagyok, sokkal-sokkal alázatosabb, mint gondolnák. A férjem szokta is mondani, aki nagyon szabad ember, hogy nem tudod képviselni az érdekeidet, Trisa! És ez igaz, sem a szakmámban, sem máshol nem tudok nemet mondani, mert kedvesnek kell lenni, akkor is meg kell csinálni valamit, ha nincs kedvünk hozzá, mert nem szabad megbántani senkit” – magyarázta a színésznő.

 

 

A teljes interjút a Nők Lapjában olvashatják.

 

süti beállítások módosítása