Ketten egyedül - Schell Judit és Csányi Sándor párosa a Tháliában

Csányi Sándor és Schell Judit szereplésével mutatja be Ketten egyedül címmel Terrence McNally amerikai drámaíró darabját a Thália Színház május 9-én.

A darabot Goda Krisztina rendezésében láthatja a közönség - olvasható a Thália Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.


A közönség már ismerheti Terrence McNally színdarabját, amely alapján a Magyarországon Krumpirózsa címmel játszott film készült, Al Pacinóval és Michelle Pfeifferrel a főszerepben. A Thália Színház előadásában a felszolgálót, Frankie-t Schell Judit, a szakácsot, Johnnyt Csányi Sándor személyesíti meg. A történet szerint Frankie korábban sokszor csalódott és emiatt óvakodik egy újabb kapcsolattól, Johnny viszont kitartóan ostromolja a lányt.

 

A Ketten egyedül című kétszemélyes produkciót az év utolsó bemutatója, Stephen Sondheim Félúton a Fórum felé című musical-komédiájának premierje követi a Thália Színházban. A szívet melengető, rekeszizmokat megdolgozó bohózat izgalmas zenei világának köszönhetően – a debütálás idejében – az év musicaljének választott, látványos Broadway-darab. A produkciót Réthly Attila állítja színpadra és június 12-én mutatja be a teátrum.

 

kettenegyedul


A közlemény Csányi Sándort, a színház művészeti vezetőjét idézi, aki elmondta, hogy még sok munka van a két bemutatóig, de a közönség szeretete ösztönzőleg hat a színház vezetésére és dolgozóira. "A jelenlegi vezetés 2012-ben vette át a színházirányítását, amikor gyakorlatilag az évad végéig egy "megörökölt struktúrában" működött. Ekkor a színházat 103 ezer néző látogatta. A 2013-as évtől kezdődött meg a struktúraváltás, ami 2014-re látványos növekedéssel járt. A befogadott előadások mellett már saját, sikeres előadásainkkal is tudtuk növelni a nézőszámot, mely az év végére elérte a 135 ezer 338 főt, vagyis több mint 30 százalékkal emelkedett" – mondta Csányi Sándor.


 Ezzel párhuzamosan nőtt a színház jegybevétele is, 2012-höz képest 2014-ben közel 50 százalékkal, 174 millióról 265 millióra emelkedett, míg az előadásszámot 15 százalékkal – 525-ről 604-re – sikerült emelni a Thália Színház összesen négy játszóhelyén, ami 89.33 százalékos kihasználtságot jelent - olvasható a közleményben.


Mint írják, a 2015-ös évben a Thália Színház továbbra is befogadó színházként működik, bár a nagyszínpadi előadások tekintetében a saját előadások minél nagyobb arányára törekszik és a továbbiakban is a hazai viszonyok között újszerűnek számító struktúrában gondolkodik.


A színház vezetése szerint ez egyértelműen jó irány, és lehetővé teszi, hogy a Thália Színház sokszínű, változatos programot kínáló fesztiváljaival és sikeres saját előadásaival méltó helyen jelenjen meg a hazai kulturális élet színes palettáján.


Csányi Sándor elmondta: az idei évben már túl vannak egy Humorfesztiválon, Két szék között címmel bemutattak egy klasszikus vígjátékot a francia mesterektől, Molnár Ferenc szellemes fordításában és egy Tolsztoj-mű alapján írt darabot, a Végállomást. Még hátra van a két nagyszínpadi bemutató, amelyen jelenleg dolgoznak, és a Határon Túli Magyar Színházak Szemléje. Hozzátette: a Thália Színház nagyszínpadi repertoárját a jövőben is úgy alakítják, hogy az igényes szórakozásra vágyó, egyre növekvő törzsközönség igényeihez igazítva, a színház művészeire, azok karakterére fókuszálva választják ki a darabokat.

 

süti beállítások módosítása