Norvég álom - Folytatódik a Reaktív a Trafóban

Április 28-án folytatódik a József Attila Kör, a Színház- és Filmművészeti Egyetem, valamint a Trafó Kortárs Művészetek Háza közös felolvasó-színházi programsorozata, a Reaktív.

 

Norvégia egy egzotikus ország Európa peremén, amelyről tulajdonképpen alig tudunk valamit; legfeljebb azt, hogy hideg van, sötét, és felveti őket a pénz. Ez utóbbi miatt mostanában egyre több bevándorló, köztük magyar keresi ebben az országban a boldogulást. Munkanélküliség gyakorlatilag nincs, az átlagfizetés a magyarnak körülbelül a tízszerese. Ennél (gazdaságilag) vonzóbb helyet nem lehet találni Európában. De vajon tényleg csak ennyiből állna Norvégia? Nézzünk a pénz és a hó mögé Norvégiát megjárt, vagy ott élő magyarok történetein keresztül, hogy milyen is a norvég lét - magyarként.


Dokumentumszínházi felolvasás a Stúdió K Színház társulatának közreműködésével. Az előadás után a beszélgetést Ady Mária kritikus vezeti.

 

reaktiv

 

A Reaktívról:

 

A programban szereplő szövegek a korábban a JAK és Trafó által „Maradjak? Menjek? Hova?” címen meghirdetett drámapályázat nyertes darabjai. Az írók először egy pár napos, közös műhelymunkában vesznek részt a színházi alkotókkal, a darabhoz kiválasztott rendezővel, színészekkel és dramaturgokkal. A műhelymunka során az alkotók együtt dolgoznak tovább a drámaszövegen, már egy konkrét bemutató irányában.

 

Az irodalom és a színház szempontjainak összevetésével arra keressük a választ, milyen a jó színpadi szöveg. A felolvasó-színházi előadások bemutatása után közös beszélgetés, vita következik az alkotók és a közönség részvételével.

 

A programsorozat ösztönözni kívánja a művészeti ágak közötti párbeszédet, fejleszteni a kritikai gondolkodást, támogatni a nyílt és kulturált vitát a fiatal színházcsinálók, irodalmárok és érdeklődők körében.

 

 

Reaktív - Norvég álom 
április 28. 20.00 Trafó

 

Zene: Darvas Kristóf
Alkotók: Boronkay Soma, Kelemen Kristóf, Simányi Zsuzsanna
Színészek: Homonnai Katalin, Lovas Dániel, Pallagi Melitta, Sipos György, Spilák Lajos
Ének: Szathmáry Judit

 

 

a József Attila Kör, a Színház- és Filmművészeti Egyetem, valamint a Trafó Kortárs Művészetek Háza közös felolvasó-színházi programsorozata

 

Forrás: Trafó

 

süti beállítások módosítása