Indul a Parasztopera Fesztivál az Átriumban

Parasztopera Fesztivált rendeznek hétfőtől az Átrium Film-Színházban; a május 4-ig tartó rendezvényen Pintér Béla darabjának öt különböző feldolgozását láthatja a közönség.

 

parasztopera fesztival

 

Darvas Benedek és Pintér Béla darabjában egy balladai történetet dolgoztak fel operaformában. A mű zenéjének alapját az erdélyi magyar népdalok és a barokk vonószene adja. Az eleven humorú recitativók, a természetes stílusú énekbeszéd a későbbiekben a társulat védjegyévé vált. A bemutató óta tizenhárom nyelvre átültetett előadás sok szakmai díjat kapott bel- és külföldön, beutazta Európát, meghívást kapott az Egyesült Államokba is.

 

 

Hétfőn este az Átrium Film-Színházban a Parasztopera Fesztivál megnyitóján koncert és beszélgetés várja az érdeklődőket. Az előadások rendezőivel - Földes Tamással, Mohácsi Jánossal, Pintér Bélával, Rusznyák Gáborral és Szikszai Rémusszal - Tompa Andrea kritikus és Till Attila műsorvezető beszélget, emellett Darvas Benedek, Kovács Márton és barátai adnak koncertet.

 

Kedden a Miskolci Nemzeti Színház Rusznyák Gábor rendezte előadását láthatja a közönség, csütörtökön pedig a Budapesti Operettszínház produkcióját, amelyet Földes Tamás állított színpadra.

 

parasztopera miskolc foto EderVera

A Miskolci Nemzeti Színház előadása (fotó: Éder Vera)


Szombaton a szombathelyi Weöres Sándor Színház előadását mutatják be a fesztiválon Mohácsi János rendezésében. Május 3-án, vasárnap a Pintér Béla és Társulata produkciója látható a szerző rendezésében. Május 4-én, hétfőn pedig a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház előadását tűzik műsorra. A Temesvárról érkező előadást a színészként és rendezőként is ismert Szikszai Rémusz állította színpadra.


A fesztiválra kedvezményes bérletek az Átrium Film-Színház jegypénztárában vásárolhatók. A rendezvényről további információ a színház honlapján érhető el.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása