A családon belüli erőszakkal foglalkozik a Győri Balett új produkciója

A családon belüli erőszak témáját dolgozza fel a Győri Balett legújabb előadása, a Ne bánts! című táncprodukció – közölték a társulat vezetői kedden sajtótájékoztatón, Győrben.

Kiss János, a Győri Balett igazgatója elmondta, hogy a darab fókuszában egy fiatal lány áll, aki anyja passzivitása nyomán apja „ámokfutásának” áldozata lesz. 

 

 

A produkció a társulat Fiatalok a fiatalokért című programjában valósul meg. 14 éves kor felett ajánlott. 

 

Az igazgató úgy fogalmazott, hogy 1979 óta folyamatosan olyan témákat dolgoznak fel, amelyekkel a művészek a testükkel üzenetet közvetítenek, fontos történeteket mondanak el, mert „a táncművészettel nem lehet hazudni”.

 

Hangsúlyozta: mivel a darab a végén nyitott marad, fontos, hogy a nézők, elsősorban a fiatalok megoldást találjanak, feloldják magukban a problémát. Ezért minden előadás után beszélgetéseket tartanak, amelyeken a darab szerzői, szereplői, pszichológusok és családsegítők vesznek részt.

 

gyoribalett

 

Velekei László rendező, koreográfus egy évvel ezelőtt kezdett dolgozni a darabon. Elmondta: sokat gondolkodott azon, hogy a családfő, vagy a lány szemszögéből mutassák be a drámát. S bár a lány viszontagsága áll a középpontban, a történet mindenki tragédiája: a szülőké, a barátoké, a rokonoké, a szomszédoké. 

 

Az egy felvonásos darab premierje május 14-én lesz a győri Bartók Béla Megyei Művelődési Központban.

 

süti beállítások módosítása