Dörner György: "A Keresztény Európa jegyében hívtunk vendégeket"

Dörner György, az Újszínház igazgatója azt közölte: "nemzetközi előadásokkal próbálja óvni a keresztény szellemiséget".

Dörner György "vallásos tematikájú, nemzetközi előadásokkal erősítené hazánkban az egységes, keresztény európai szellemiséget".

 

dornergyorgy

 

„Keresztény szemmel nézve Európa nem egészséges. Válság válságot követ, amely tendencia valahol az erkölcsileg fellazult eszmerendszerekben gyökeredzik. Ennek fényében válogattuk össze a második Keresztény Színházi Fesztivál repertoárját. Az egységes, keresztény Európa jegyében hívtunk vendégelőadókat Olaszországból és Lengyelországból is, ahol a vallásosság talán intenzívebben áthatja a mindennapokat, ezáltal a művészetet is” - mondta Dörner György az immáron másodszorra életre hívott Keresztény Színházi Fesztivál programjának bővüléséről.

 

"Gyönyörűen faragott, élethű bábjaival meséli el Jézus születését Fratelli Napoli Marionettszínháza, amelyhez hasonlót a hazai közönség eleddig nemigen láthatott. Az 1921 óta működő különleges szicíliai teátrum mellett egyenesen a milánói Expo-ról érkezik az Újszínházba a Teatro di Iaia aCsodák hálójában című előadással. A koprodukcióban készült zenés játék a kortárs, haladó keresztény gondolatok megfogalmazását képviseli. A darabban a ma emberének nagy kérdései fogalmazódnak meg szavakkal, zenével, vízióval és szenvedéllyel, erőteljes színészi játékkal fűszerezve. Az olasz vendégelőadásokon kívül Lengyelországból is érkezik egy különleges misztérium musical. A Teatr „A” Totus Tuus című előadása II. János Pál pápa életét dolgozza fel egyedi, multimédiás vetítéssel és lebilincselő koreográfiával" - áll az Újszínház közleményében.

 

A Keresztény Színházi Fesztivál fővédnöke Dr. Bolberitz Pál, Széchenyi-díjas római katolikus pap, valamint Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár.

 

 

süti beállítások módosítása