Performanszt ad a KÁVA a romák elleni gyilkosságsorozat kapcsán

Diákokkal közösen tervezett utcai performanszot szervez a Káva Kulturális Műhely 2015. április 29-én a néhány évvel ezelőtti romák ellen elkövetett gyilkosságsorozatról az Alle Kőrösy utca felőli részén.

A KÁVA ajánlója:

 

Néma gondolkodás az áldozatokról az utca emberével együtt feltett kérdés kapcsán: akarunk-e emlékezni?

 

kava1

 

A program előzménye, hogy 2014 őszén a Káva Kulturális Műhely együttműködést hirdetett meg három budapesti középiskola egy-egy osztálya, illetve az egyik iskola tanári kara számára. A program során az osztályok ill. a pedagógusok egy-egy alkalommal részt vesznek a Káva SZOBOR című résztvevő színházi előadásán, majd utána aktív közreműködői lesznek a közösen megtervezett performansznak, melyről kisfilm is készül.

 

Az előadás egy fiktív történeten keresztül vizsgálja az emlékezés témakörét és a roma - nem roma együttélés néhány aspektusát. Az alkotók által létrehozott történet reflektál a néhány évvel ezelőtti, romák ellen elkövetett gyilkosságsorozatra is. Nem állítjuk, hogy a valóságban lezajlott események jellemzik a legjobban Magyarországot, de azt gondoljuk, hogy valami fontosat mégis elárul a magyar társadalom jelenlegi állapotáról.

 

kava

 

A négy diák és egy felnőtt előadás az elmúlt hónapokban létrejött, ez a közös gondolkodás lett az magja az utcai performansz tervezésének. Egy néma emlékezés a gyilkosságsorozat áldozataira, egyben egy kérdés is "az utca embere" felé: akarunk-e minderre emlékezni? Bármilyen választ is adunk erre, az akció lehetőség arra, hogy megkeressük magunkban saját válaszunkat, annak motivációit, okait.

 

Örülnénk, ha minél többen részt vennének az eseményen! Várjuk Önt és munkatársait is utcai performanszunkra!

 

A performansz időpontja: 2015. április 29. 16.15 A performansz helyszíne: az Allee Bevásárlóközpont melletti parkos rész A performansz résztvevői: az előadásokon részt vett középiskolás diákok, pedagógusok, utcai járókelők.

 

 

süti beállítások módosítása