Helen Mirrent és Carey Mulligant is jelölték a Tony-díjra

Helen Mirren és Carey Mulligan brit színészeket a legjobb színésznő kategóriájában jelölték a Tony-díjra, a Broadway világának legrangosabb elismerésére.

Helen Mirren a The Audience című darabban - híres filmje, A királynő után - újra II. Erzsébetet játszotta, Carey Mulligan pedig a Skylight című színműben vendégszerepelt.


"Megfigyeltem a száját. Valószínűleg mindenki másnál jobban ismerem az arcát. De az ábrázolásában a feltevéseimre és a képzeletemre hagyatkoztam" - fogalmazott Mirren.

 

helen-mirren-600

Helen Mirren, The Audience (fotó: Bauer-Griffin)


Egyaránt tizenkét jelölést kapott az Egy amerikai Párizsban és a Fun Home című musical is - hangzott el kedden a Mary-Louise Parker és Bruce Willis vezette tévéműsorban, amelyben a Tony-jelöléseket nyilvánosságra hozták.


A hollywoodi sztárok közül Bradley Cooper került a Tony közelébe a legjobb színész kategóriájában Az Elefántember című darabban nyújtott alakításáért, Christian Bale a legjobb musicalszínészek között kapott jelölést a Something Rotten! című zenés darab szereplőjeként.

 

the elephant man-21

Bradley Cooper Az Elefántemberben (Fotó: Joan Marcus, Press Art)

 

Stinget a The Last Ship című darab eredeti kísérőzenéjéért jelölték az elismerére. "Nagyon izgatott vagyok. Igazán nem is vártam, még csak nem is gondoltam ilyesmire. Ez csodálatos" - mondta a zenész a jelölésről, és hozzáfűzte, hogy a musicallel töltött idő, elejétől a végéig nagy örömöt szerzett neki, és most ismét örvendhet.


A díjátadót június 7-n tartják a New York-i Radio City Music Hallban, a ceremónia házigazdája Alan Cumming és Kristin Chenoweth lesz.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása