Gáti Oszkár vezetésével nyit Győr új színháza

A győri Kossuth Lajos utca 24. szám alatt található, egykori zsidó menház épületének jobb szárnyában kapott helyet a Menház Színpad, ami május 7-én nyit.

 gatioszkar
 
 
Az épület felújítását és többfunkciós kulturális központtá alakítását a tulajdonos Győri Zsidó Hitközség 2012-ben, az Öt Templom Fesztivált szervező Karzat Színház Nonprofit Kft.-vel együttműködve kezdte el és folytatja. 
 

A felújítás legújabb állomásaként a Menház jobb szárnyában pódium kamaraterem került kialakításra, ahol Gáti Oszkár Jászai-díjas színművész művészeti vezetésével indul el a Menház Színpad programja.

 

 

A hetven férőhelyes nézőtérből és 15 négyzetméteres színpadból álló színházterem a hozzá tartozó helyiségekkel minden igényében megfelel 2-3 fős produkciók befogadására.

 

A tervek szerint a májusi 16 előadást ősztől újabbak követik.

 

"Az átlagosnál jobban felszerelt színház született, hogy különleges, elgondolkodtató és felemelő művészi produkciók otthona legyen. Olyan befogadó színház leszünk, ami minden tehetséges művész előtt nyitva áll. Járom az országot, hogy olyan előadásokat hozhassak, amelyek színházi élményt garantálnak. Ezen a csöppnyi színpadon nem lehet sumákolni és hazudni, itt csak a hiteles színész tud életben maradni" - mondta Gáti Oszkár. 

 

A Menház Facebook-oldala és teljes program itt >>

 

süti beállítások módosítása