Bujtor Istvánra emlékezett a veszprémi társulat

Bujtor István születésének 73. évfordulója alkalmából tartott rövid megemlékezést a Veszprémi Petőfi Színház társulata május 5-én a Latinovits-Bujtor Játékszínben. Az eseményen első alkalommal került átadásra az Évad Nézője-díj.


Oberfrank Pál köszöntőjében elmondta, Bujtor István nevét jelen időben kell említeni, mert olyan jelentős egyénisége volt az országnak, azon belül a színháznak, aki maradandót hagyott maga mögött. Filmjeivel, színházi rendezéseivel emlékezetes órákat, perceket szerzett a nézőknek. A volt színidirektor ezért megérdemli, hogy a nevét viselő Játékszínben egy emléktáblát helyezzenek el róla, így a Petőfi Színház bejárata mellett lévő bronztábla másolata itt helyet kaphatott.

 

Bujtor

 

 

A köszöntő után Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes, művészeti főtitkár és értékesítési vezető valamint Oberfrank Pál igazgató közösen adták át az Évad Nézője-díjat, amelyet első alkalommal Zakar Gyöngyi vehetett át. A díjat azzal a szándékkal alapította a teátrum, hogy az évad leghűségesebb nézőjének meghálálják a töretlen színházlátogatást.

 

Zakar Gyöngyi az évad összes produkcióját megtekintette, a nagyszínházi és játékszíni bérletek mellett Vendégjáték és Csillagszóró bérlettel is rendelkezik, sőt bérletszünetes előadásokon is rendszeresen megjelenik. Elmondta, számára ünnep a színházba járás, már délelőtt ünneplőbe öltözteti a lelkét, készülve az esti előadásokra.

 

Forrás: petofiszinhaz.hu

 

 

süti beállítások módosítása