Véget ér egy románc a Broadwayn - Megbukott a Doktor Zsivágó

A héten játsszák utoljára a Broadwayn a Doktor Zsivágó című musicalt. Az előadás sem a kritikusok, sem a nézők tetszését nem nyerte el, ami a bevételeken is meglátszott.

zsivago2

 

A darab producerei hétfőn jelentették be, hogy a Tony-díjas Des McAnuff rendezésében futó musical utolsó előadása május 10-én lesz. A Doktor Zsivágó nem volt hosszú életű előadás a Broadwayn: március 27-től mindössze 26 preview-t, vagyis előbemutatót, a hivatalos április 21-i premierjét követően pedig 23 élőadást élt meg.

 

Nem csak a kritikusok tetszését nem nyerte el a Borisz Paszternak regénye alapján készült musical, de a várt nézőszámot sem hozta – átlagosan a jegyek csupán 75 százalékát tudták értékesíteni, a múlt héten pedig alig 43 százalékos volt a nézettsége. A 515 millió dolláros bevétel, amit a produkció hozott, szintén messze elmaradt a várakozásoktól.


zsivago1 

A Broadway musical alapjául a cári Oroszország utolsó napjaiban és az 1917-es bolsevik forradalom kezdetén játszódó romantikus történet, Borisz Paszternak azonos című regénye szolgált. A főszereplő a West End vezető színésze, többek közt a Nyomorultakban is főszerepet játszó Tam Mutu volt, akinek azonban Doktor Zsivágóként nem sikerült jól debütálnia a Broadwayn. Mutu mellett a főbb szerepekben Kelli Barret és Lucy Simon lépett színpadra. A musical szövegkönyvét Michael Weller írta, a zenéjét a Grammy-díjas Lucy Simon szerezte, a dalszövegeket  Michael Korie és Amy Powers írta. A koreográfia Kelly Devine munkája, a színpadképet Michael Scott-Mitchell jegyzi, a jelmezeket pedig Paul Tazewell készítette.
    
Borisz Paszternak regényének 1965-ben született filmváltozatában Omar Sharif, Julie Christie, Geraldine Chaplin, Rod Steiger és Alec Guinness nyújtott emlékezetes alakítást. A produkciót tíz Oscarra jelölték, ebből ötöt meg is kapott, és ugyanabban az évben szintén öt Golden Globe-díjat is kiérdemelt.

 

Forrás:MTI, broadway.com

 

 

süti beállítások módosítása